‹ Takaisin

Lasse vs Lasse

4-6
7-9
10-12
13-15
arkinenlämminhenkinentunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Nelosluokkaa aloittavaa Lassea odottaa koulussa shokki. Hänen paikallaan luokassa istuu uusi poika, joka tuntuu olevan kaikkea, mitä Lasse itse haluaisi olla. Eikä siinä vielä kaikki, sillä kaiken kukkuraksi uuden pojan nimi on myös Lasse! Nelosluokka ei ala lupaavasti. Lassen täytyy käyttää kaikki temppunsa, jotta Sophie ei jättäisi häntä ja valitsisi väärää Lassea. Samaan aikaan pikkuveli Håkanista tuntuu, että tylsä aikuisten maailma on imaisemassa isoveljen pois, ikäkriisiä poteva Rudolf-isä alkaa satsata musiikkiin ja äiti Karin tuntee pistävää kateutta uuden Lassen perheen täydellistä äitiä ja perheen upeaa autoa kohtaan. Tervetuloa Anderssoneille! (Lähde: Atlantic Film)

Tietoa kasvattajalle

Sune vs Sune -elokuva kertoo Lasse-kirjoista ja aikaisemmistakin elokuvista tutuiksi tulleista Anderssonien perheenjäsenistä ja heidän elämästään. Elokuvassa käsitellään 10-vuotiaan arkeen kuuluvia teemoja kuten koulunkäyntiä, kaverisuhteita sekä perheen arkea. Elokuvan teema liittyy omana itsenä olemiseen sekä omien tunteiden, näkemyksien, ajatuksien ja ideoiden tunnistamiseen ja arvostamiseen. Elokuvan avulla voi synnyttää keskustelua lapsen omista vahvuuksista ja itsenä olemisesta. Elokuva käsittelee paljon kateellisuutta tunteena sekä sen kanavoimista ja purkamista. Elokuva tarjoaa lopuksi hyviä malleja hyvään käytökseen ja toisen asemaan asettumiseen.

Keskustelun tueksi

  • Intertekstuaaliset viittaukset: Tunnistitko, mistä elokuvista tuttuja asioita Håkan ja Sune olivat ottaneet omiin leikkeihinsä? Mitä Håkan leikki? (Mm. Star Wars; ritarit ja keskiaika)
  • Arki: Pohdi, mitä samaa ja erilaista on sinun ja Sunen perheessä ja koulussa.
  • Toisen asemaan asettuminen ja tunnetaidot: Jos olisit “uusi Sune”, miltä sinusta tuntuisi? Miksi “uusi” Sune toimi niin kuin toimi? Jos olisit “alkuperäinen” Sune Andersson, miten toimisit eri tavalla?
  • Kateus: Ketkä olivat elokuvassa kateellisia ja mille/kenelle? Miten kauteus sai ihmiset toimimaan? Miten kateudesta pääsee eroon?
  • Omat vahvuudet: Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Minkälaista on olla sinä? Mistä sinä pidät?

 

 

Kirjoittaja: Melina / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lasse vs Lasse

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lasse vs Lasse

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024