‹ Takaisin

Lassie palaa kotiin

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustalämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Lassie, elokuvahistorian kuuluisin koira palaa takaisin. Sydäntä lämmittävä hyvänmielen tarina pojan ja hänen koiransa erottamattomasta ystävyydestä. Perheen joutuessa luopumaan Lassiesta pojan sydän särkyy. Lassie ei kuitenkaan luovuta.

Lassie, elokuvahistorian kuuluisin koira palaa takaisin. Sydäntä lämmittävä hyvänmielen tarina pojan ja hänen koiransa erottamattomasta ystävyydestä. Perheen joutuessa luopumaan Lassiesta pojan sydän särkyy. Lassie ei kuitenkaan luovuta. Jännittävä ja vaiherikas seikkailu läpi koko maan yhdistää erottamattomat ystävykset uudelleen. Elokuva perustuu Eric Knightin suosittuun romaaniin Lassie palaa kotiin. (Lähde: Ikärajat.fi)

Tietoa kasvattajalle

Sankarikoira Lassien seikkailuista on tehty lukuisia elokuvasovituksia. Uusin Lassie palaa kotiin asettaa koiran ja pojan tarinan nykypäivän Saksaan, mutta pitäytyy yhä melko uskollisesti klassikon tyylilajissa. 

Alakouluikäisen Florianin sydän särkyy, kun äksy vuokraemäntä pakottaa perheen luopumaan väliaikaisesti vilkkaasta lemmikkikoirastaan. Pahempaa on kuitenkin luvassa, sillä hoitoperhe ottaa Lassien mukaan lomalle satojen kilometrien päähän – ja koira karkaa päästäkseen takaisin kotiin. 

Flon elämää varjostaa myös isän työttömyys. Taitavalle lasinpuhaltajalle ei löydy uutta työpaikkaa noin vain, ja pian edessä olisi muutto toiselle paikkakunnalle. Pienen lapsen elämä on myllerryksessä ja tunteet myrskyävät. Helppoa ei ole tarinan aikuisillakaan, mutta lopulta kaikki ratkeaa parhain päin kuten lastenelokuvassa kuuluukin. 

Lassie kohtaa vaativalla matkallaan sekä ystävällisiä että pahantahtoisia ihmisiä. Flo ja Lassien ottoperheen tytär Priscilla lähtevät kaksin etsimään koiraa, kun aikuisten usko eläimen löytymiseen loppuu. Reippaat lapset ystävystyvät matkalla, mutta joutuvat myös vaaratilanteisiin, joista hurjin on veden varassa kamppailu patoaltaassa. Elokuvassa on myös pitkäkestoisia jaksoja, joiden aikana on epävarmaa, onko Lassie ylipäätään enää hengissä. Paikoin tarinaa kevennetään huumorilla, mutta tärkeimpänä “pehmusteena” toimivat turvalliset ja luotettavat aikuiset. 

Keskustelun tueksi

  • Koiraa nimitetään usein ihmisen parhaaksi ystäväksi. Miksi eläinystävät voivat olla ihmiselle niin tärkeitä ja läheisiä? 
  • Oletko lukenut alkuperäisen Lassie-kirjan? Oletko nähnyt muita Lassiesta kertovia elokuvia tai televisiosarjoja? Miksi Lassie mahtaa olla niin suosittu hahmo? Miltä sinusta tuntuu, kun seuraat Lassien tarinaa? 
  • Missä tilanteissa Lassie ja Flo tarvitsevat sinnikkyyttä? Mitä olisi tapahtunut, jos jompikumpi olisi luovuttanut kesken matkan? 
  • Mikä oli elokuvan jännittävin kohtaus? Miksi? 
  • Flon elämässä tapahtuu paljon muutoksia lyhyessä ajassa: isä joutuu työttömäksi, Lassie viedään pois, pikkusisko syntyy. Miksi muutokset voivat joskus tuntua vaikeilta? Miten muutoksista voi selvitä? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lassie palaa kotiin

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lassie palaa kotiin

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024