‹ Takaisin

Lassien uusi seikkailu

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaonnistumisen kokemuksiatoimivaa yhteistyötä

Elokuvan synopsis

Flo ja Lassie lähtevät kesälomalle tädin luokse Etelä-Tiroliin. Siellä he tutustuvat tätinsä uusiin perheenjäseniin: Kleoon, Henriin ja Pipsa-koiraan. Eikä aikaakaan, kun koko konkkaronkka löytää itsensä keskeltä kadonneiden koirien mysteeriä. Yhdessä koira- ja ihmiskavereidensa kanssa Lassie ja Flo alkavat selvittää, mistä on kyse. Pian heidät imaistaan mukaan suureen seikkailuun!

Tietoa kasvattajalle

Lassien uusi seikkailu on perinteinen lastenelokuva, jossa neuvokkaat esiteini-ikäiset päähenkilöt kukistavat hölmöilevät roistot ja hyvä voittaa pahan. Päähenkilöt ovat reippaita ja kyvykkäitä lapsia, mutta heissä on myös sopivasti realistista rosoa, joten he tarjoavat hyvän samaistumisen kohteen nuorille katsojille. Elokuvan koirahenkilöt puolestaan sulattavat varmasti elokuvan kohderyhmän sydämet ja tarjoavat paljon ihastuksen ja naurun hetkiä.

Elokuvan päähenkilöt kohtaavat kiperien tilanteiden ohella omia tunteitaan ja oppivat käsittelemään niitä. Elokuvassa osataan puhua tunteista, eikä pelätä kohdata hankaliakaan aiheita. Arkisten asioiden ja pelkojen kanssa painivat lapset tukevat toisiaan. Yhtälailla elokuvan koirat auttavat toinen toisiaan ja panevat yhteistyöllä hanttiin koomisina näyttäytyville roistoille. Kukaan ei elokuvassa ole kaikkivoipa, vain haasteista selvitään yhteistyön avulla.

Elokuva on tunnelmaltaan leppoisa, ja vävivallan uhka on vähäistä. Koirien ja ihmisten vangitsemisiin liittyvä kuvasto voi tosin tuntua painavalta aivan pienimmistä katsojista. Kerronnan tempo on pääosin rauhallinen, vaikka takaa-ajokohtauksissa tassu liikkuukin varsin napakasti. Komeissa alppimaisemissa tapahtuva elokuva tarjoaa virikkeellisen ja kiinnostavan miljöön katsojan ihailtavaksi. Suomenkielinen dubbaus on ammattitaitoisesti toteutettu ja selkeä.

 

Keskustelun tueksi

  • Koiravarkaiden vahtikoirakin auttaa lopulta Lassieta. Miksi?
  • Minkä takia Kloe on hieman tyly ja kiukkunen kaikille?
  • Millaisia perheitä elokuvassa on?
  • Millaisia sankarin ominaisuuksia etevällä ja älykkäällä Lassiella on? Entä onko elokuvassa muita sankareita?
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin tai jännittävin kohtaus?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lassien uusi seikkailu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lassien uusi seikkailu

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024