‹ Takaisin

Late Lammas -elokuva: Farmageddon

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenintertekstuaalinensuosittelemme

Elokuvan synopsis

Maailman suosituin lammas, Late, palaa valkokankaille uudessa seikkailussa. Kun ilkikurinen mutta hellyyttävä avaruusolento LU-LA tekee hätälaskun lähelle Sammalperän maatilaa, näkee Late mahdollisuuden seikkailuun. Hän ottaa tehtäväkseen auttaa kaukaa galaxin toiselta puolen tullut vieras takaisin kotiin. LU-LAn ihmeelliset voimat, hullunkuriset kujeet ja galaxin kokoiset röyhtäykset hurmaavat pian Laten ja muun lauman. Late johdattaa maan ulkopuolisen ystävänsä Sammalperän metsään etsimään kadonnutta avaruusalusta tietämättä, että uhkaava avaruusolentoja metsästävä järjestö on heidän kannoillaan. Ehtiikö Late ja muu lauma välttää Farmageddonin Sammalperän tilalla ennen kuin on liian myöhäistä? (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Late Lammas on televisiosarjasta ja yhdestä pitkästä elokuvasta (Late Lammas -elokuva 2015) tuttu Aardman-animaatiostudion vaha-animaatiohahmo. Kuten muistakin Laten seikkailuista, myös Farmageddon-elokuvasta riittää iloa koko perheelle. Mykkäelokuvien tyylinen slapstick-komedia, törmäily ja hassuttelu naurattavat katsojia päiväkoti-ikäisistä aikuisiin. Koheltaminen on tarinaan kuuluvaa, eikä se nojaa huumoriin varjoiltuun mätkimiseen, mikä on myönteistä moneen muuhun lasten animaatioelokuvaan verrattuna. Tylsistyneiden lampaiden jekkujen ja lammaskoira Vuhkun järjestyksenpidon välinen kamppailu käydään myös hyvässä hengessä. Aikuiset voivat bongailla tuttua musiikkia ja muita viittauksia tunnettuihin tieteissarjoihin ja -elokuviin. 

Elokuvan tarina on selkeä, vaikka siitä puuttuu dialogi. Äänimaailma on kuitenkin tärkeässä osassa, ja sen kautta luodaan erilaisia tunnelmia: jännitystä, surua ja koomisuutta. Ilmeikkäiden savianimaatiohahmojen tunteita ja ajatuksia on helppo seurata ilman puhettakin.  

Yllättävien ystävyyssuhteiden muodostuminen ja kaverin auttaminen ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Oudosti kommunikoiva vieras pelottaa aluksi Late Lammasta, aivan kuin muitakin. Pian he ystävystyvät ja lampolan jengi ottaa LU-LAn osaksi porukkaa. Lampaiden tehtävän onnistuminen, LU-LAn saaminen takaisin kotiplaneetalleen, edellyttää yhteistyötä. Seikkailu johdattaa kaverukset maatilalta Sammalperästä aina avaruuteen asti. Elokuva tuo hienosti esiin sen, miten kotoisissakin paikoissa voi päästä mielikuvituksellisiin seikkailuihin. Jopa ruokakauppareissusta voi tulla ikimuistoinen!

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja Late Lammas, LU-LA ja muut Sammalperän asukit ovat? 
  • Oletko nähnyt Late Lampaan televisiossa tai elokuvassa? Entä muita Aardman-animaatiostudion tuotantoja, esimerkiksi Timppaa tai Wallace & Gromitia? Mitä pidät niistä? Onko niissä mielestäsi jotain erityistä? 
  • Minkä takia agentti Red haluaa saada avaruusolennon käsiinsä? Mikä häntä motivoi? 
  • Elokuvassa ei puhuta mitään oikeaa kieltä. Miten se vaikuttaa elokuvan katsomiseen? Onko sitä helppo seurata ja ymmärtää? Miten elokuva muuttuisi, jos hahmot puhuisivat esimerkiksi suomea?
  • Millaista Farmageddonin huumori on? Mitä hassuja kohtauksia tai hahmoja elokuvassa oli?
  • Oletko nähnyt muita avaruus- tai sci-fi-elokuvia tai -sarjoja? Vertaa niitä Farmageddoniin. Mitä yhteistä tai erilaista niissä oli?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Late Lammas -elokuva: Farmageddon

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Late Lammas -elokuva: Farmageddon

Lulankauppareissu

"Muistan kohtauksen jossa latte ja lula lähtivät kauppan lula söi pitsaa söi karkkia röyhtäisii"
Jassu

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12

Hävettävä!

"Niin tyhmä elokuva ja niin nykypäiväinen."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 11

Arvioijan ikä: 14

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

"Sympaattinen ja hervottoman hauska animaatio sopii kaikenikäisille. Pienemmille katsojille muutamat kohtaukset voivat olla hieman jännittäviä."

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 4© Koulukino 2024