‹ Takaisin

Late Lammas -elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Late on älykäs pieni lammas, joka asuu katraansa kanssa Sammalperän maatilalla. Maatilan omistaa likinäköinen Maajussi ja sitä vahtii kontrolli-intoinen, mutta hyvää tarkoittava Vuhku Vahtikoira. Elämä Sammalperässä on yleisesti ottaen mukavaa, mutta eräänä päivänä Late havahtuu ja tuntee elävänsä kuin orja. Late alkaa suunnittella vapaapäivää, ja suunnitelmaan kuuluu Maajussin saaminen unten maille. Suunnitelma toimii liiankin hyvin ja pian alkaa tapahtua. Yksi asia johtaa toiseen ja pian koko katras löytää itsensä ensimmäistä kertaa farmin ulkopuolelta – isosta kaupungista. Mutta miten lampaat pärjäävät suurkaupungissa? (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Ystävyys, välittäminen, kekseliäisyys ja kaverusten yhteistoiminta nousee esille ongelmia ratkottaessa, varsinkin kun elokuvassa ei ole dialogia. Mykkäelokuva tarjoaa runsaasti visuaalisia oivalluksia,  intertekstuaalisuutta ja keskustelunaiheita. Elokuvassa on vauhdikkaita toimintakohtauksia, mutta tempo pysyy kohtuullisena. Elokuvan pahis, lampaita jahtaava rankkuri, voi tuntua pelottavalta. Lisäksi elokuvan loppuosassa on intensiivinen ja uhkaava kohtaus, kun rankkuri yrittää syöstä lampaat rotkoon. Kohtaus kuitenkin ratkeaa onnellisesti, ja elämä maatilalla palaa normaaliksi. Late Lammas-elokuva on hyvin samanhenkinen kuin samojen tekijöiden televisiosarja. Kannattaa muistaa, että pitkä elokuva vaatii pieniltä katsojilta enemmän keskittymiskykyä kuin lyhyet TV-jaksot.

Keskustelun tueksi

  • Late ja ystävät pärjäävät mainiosti ilman puhetta. Toisaalta elokuvassa sattuu myös monia väärinkäsityksiä. Kokeile sanatonta viestintää vaikkapa tunnin ajan. Miten saat viestisi perille? Miten voit kertoa tunteistasi?
  • Mikä oli elokuvassa hauskinta? Entä oliko elokuvassa surullisia kohtia? Mitä?
  • Suurkaupungin tavat ovat lampaille outoja. Miksi asiat menevät pieleen hienossa ravintolassa? Ovatko käytöstavat tärkeitä? Miksi? Mitkä hyvät tavat ovat omassa perheessänne tärkeitä (esim. kiittäminen, oven avaaminen toiselle, tervehtiminen)? Harjoitelkaa hyviä tapoja!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Late Lammas -elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Late Lammas -elokuva

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024