‹ Takaisin

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Omaa polkuaan kulkevat bestiskapinalliset Satu ja Heidi sabotoivat pinnallisia kesähäitä, koska vannovat ettei rakkaus ole kaupan – kunnes Heidi ihastuu päätä pahkaa kuumaan lätkälupaukseen Lauri Mäntyvaaraan. Satu jää yhtäkkiä yksin vallankumouksensa kanssa, kun Heidin silmissä tanssii vain söpöjä kissanpentuja sekä rasvattuja rintalihaksia.

Apua olisi tarjolla Heidin isoveljeltä Henriltä – mutta onko hän crocseineen vain toisenlainen uhka? Ystävyys, rakkaus ja maailmanparantaminen törmäävät lätkän, liekinheittimien ja surrealistisen rahkaristeilyn kanssa. Satu joutuu päättämään, mitä hän oikeasti haluaa. Ja uskaltaako sitä tavoitella. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Ohjaaja Hannaleena Haurun elokuvan pääosassa ovat pystyvät ja intohimoisesti arvoihinsa suhtautuvat nuoret naiset.

Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset liikkuu vapautuneesti draaman, komedian ja toimintaseikkailun välillä. Henkilöiden sisäinen ja ulkoinen maailma sekoittuvat toisiinsa ja kerronnassa vuorottelevat haaveet, komiikka ja viiltävä itsekritiikki.

Elokuvassa pohditaan omaa identiteettiä teemoina valta, feminismi ja aktivismi. Satu joutuu punnitsemaan ihanteitaan suhteessa tosielämän realiteetteihin ja henkilökohtaisiin pyrkimyksiinsä. Elokuva näyttää, miltä tuntuu olla nuori, vahva nainen lätkäjoukkueiden ja geishaschool-yrittäjien maailmassa.

Toimintaa, taide-elokuvaa ja nuorisodraamaa sekoittava Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset soveltuu erityisen hyvin tiedostavalle, omaa minuuttaan pohtivalle nuorelle.

Keskustelun tueksi

  • Oliko elokuva mielestäsi hauska? Mikä nauratti, mikä ei? Naurattivatko eri katsojia eri asiat?
  • Miksi ystävykset Heidi ja Satu ajautuivat erilleen?
  • Elokuvassa käytettiin runsaasti symboliikkaa. Mitä kissanpennut symboloivat elokuvassa? Entä mikä merkitys annettiin sammalelle?
  • Mitä aktivismi tarkoittaa? Millaista aktivismia tässä elokuvassa nähdään?
  • Oletko törmännyt itsehoito-oppaisiin, kursseihin tai konsultteihin jotka lupaavat muuttaa elämäsi? Voisiko Scandinavian Geisha School mielestäsi olla oikeasti olemassa?
  • Mitä arvelet, miksi Satun ja Henrin rakkaus ei ottanut tulta alleen?
  • Millaisen elokuvan sinä tekisit, jos saisit itse päättää?
Kirjoittaja: Saara / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024