‹ Takaisin

LEGO® Batman elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Supersuositun LEGO® elokuvan päätähdeksi itsensä nimennyt viittasankari – LEGO Batman – saa oman seikkailunsa valkokankaille. Muutoksen tuulet puhaltavat Gothamissa, ja jos Batman haluaa pelastaa kaupungin Jokerin vihamieliseltä hyökkäykseltä, täytyy hänen unohtaa yksinäisen suden roolinsa ja opetella työskentelemään yhdessä muiden kanssa – ja ehkä ottamaan välillä vähän rennommin. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Jokaisen Lego- ja supersankarifanin unelmaelokuva tarjoaa paljon vauhtia ja nokkelaa sanailua. Rosmojen jahtaamisen ja voimankäytön yli elokuvan tärkeimmiksi teemoiksi nousevat kuitenkin ihmissuhteiden ja yhteistyön merkitys sekä Batmanin henkinen kasvu yksinäisestä sudesta perheelliseksi mieheksi.

Elokuva tarjoaa paljon positiivisia viestejä. Sen naiskuva on feministinen, ja hyvän voitto pahasta on selvää melkeinpä alusta asti. Elokuva vilisee viittauksia populaarikulttuuriin, mikä viihdyttää aikuisempaa katsojakuntaa. Kaikkein nuorimmat sen sijaan eivät välttämättä pysy joka hetki nopeatempoisessa juonessa saati huumorissa mukana, mutta heillekin on oma antinsa; reippaiden sankarihahmojen joukkoon nousee myös lapsisankari Robin, joka tarjoaa samastumiskohteen nuoremmille katsojille. Elokuvassa on paljon tappelua ja jännittäviäkin kohtauksia, mikä kannattaa ottaa huomioon, kun pohtii elokuvan soveltuvuutta omalle lapselleen.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Batman vietti kaiken aikansa yksin? Oliko se hyvä idea?
  • Batman halusi hoitaa Gotham Cityn rikollisongelman väkivaltaisemmin kuin pehmeihin keinoihin luottava poliisipäällikkö? Mitä mieltä sinä olet, kumpi keino on parempi?
  • Onko Jokerilla ja Batmanilla jotakin yhteistä? Voiko ihmisiä jakaa ”hyviksiin” ja ”pahiksiin”?
  • Minkälaisia sukupuolirooleja elokuvassa oli?
  • Elokuvassa nähtäviä Lego-rakennelmia, -hahmoja ja -ajokkeja myydään myös kaupassa. Mikä erottaa mielestäsi Lego Batman elokuvan mainoksesta?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta LEGO® Batman elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta LEGO® Batman elokuva

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024