‹ Takaisin

Lego elokuva 2

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinenmielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Lego elokuva 2 tuo jälleen yhteen Palikkalan sankarit pelastamaan rakkaan kaupunkinsa uudessa toiminnantäyteisessä seikkailussa. On kulunut viisi vuotta siitä, kun kaikki oli nastaa. Nyt kaupunkilaisia kohtaa uusi suuri uhka: ulkoavaruuden LEGO DUPLO® tunkeutujat, jotka tuhoavat kaiken nopeammin kuin palikkalalaiset ehtivät rakentaa.

Taistelu tunkeutujien kukistamiseksi ja harmonian palauttamiseksi LEGO universumiin vie Emmetin, Lucyn, Batmanin ja heidän ystävänsä kaukaisiin, tutkimattomiin maailmoihin, kuten eriskummalliseen galaksiin, jossa kaikki on yhtä musikaalia. Tämä koettelee heidän rohkeuttaan, luovuuttaan ja rmestariakennustaitojaan sekä paljastaa, kuinka erityisiä he ovatkaan. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Lego elokuva 2 jatkaa suoraan siitä, mihin ensimmäinen elokuva päättyi. Jatko-osassa seikkailevat pääosin tutut hahmot. Myös ensimmäisestä osasta tuttu, vilkas ja letkeä tunnelma kulkee mukana.

Vaatimaton ja myönteisesti ajatteleva tavissankari Emmet värikkäine ystävineen (mm. Batman ja Legon klassinen astronauttiukkeli vuodelta 1984) pyrkii pelastamaan postapokalyptisen Loppula-kylänsä avaruuden petollisen söpöiltä pedoilta. Kehyskertomuksessa Legoilla leikkivät sisarukset pyrkivät sovittamaan yhteen kaksi erilaista mielikuvitusmaailmaa, eikä yhteentörmäyksiltä vältytä. Yhteistyö, ystävällisyys, kommunikointitaidot ja kompromissit ovatkin Lego elokuva 2:n tärkeitä teemoja.

Energinen ja nopeatempoinen elokuva on rakennettu intertekstuaalisten viittausten ympärille: mukana on kaikkea supersankari-franchiseista Mad Maxiin ja Duploista Bruce Willisiin. Elokuvan juoni aikamatkustuksineen ja epäluotettavine kertojineen on pienelle katsojalle haastava tai jopa käsittämätön, mutta se ei välttämättä estä lasta nauttimasta kekseliäästä, yksityiskohtia pursuavasta ja rakenteluleikkeihin inspiroivasta estetiikasta.

Keskustelun tueksi

  • Kuka elokuvan hahmokaartista on suosikkisi? Miksi?
  • Entä mikä oli mielestäsi elokuvan hauskin kohta? Miksi?
  • Miltä tuntuu, kun pikkusisarus pilaa leikin? Tai kun itse ei pääse mukaan isompien leikkiin? Millaiset leikit voisivat omasta mielestäsi sujua sopuisasti? Miksi leikeissä voi syntyä riitaa? Miten näitä riitoja voi selvittää ja sopia?
  • Lego elokuva 2 käsittelee myös kasvamista ja siihen joskus liitettyä vakavoitumista. Millainen hahmo päähenkilö Emmet on? Miksi optimistisen Emmetin pitäisi muuttua karskiksi ja synkkämieliseksi? Mikä auttaa Emmetiä hyväksymään itsensä?
  • Tyylilyylin salaisuus paljastuu elokuvan lopussa. Miksi Tyylilyyli on halunnut pitää sen salassa?
  • Lego elokuva ja Lego elokuva 2 perustuvat kaupassa myytäviin tuotteisiin. Ovatko nämä elokuvat mielestäsi mainoksia? Mitä ne mainostavat?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lego elokuva 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lego elokuva 2

Lego Elokuva 2

"Hyvä elokuva. Elokuva on hauska, vähän toimintaa. Sopii 7 vuotiaalle hyvin."
Ajk

Arvioijan ikä: 10

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 8

Vauhdikasta viihdettä ja leikin iloa

"Vaikka vauhdikkaan elokuvan kimurantit juonenkäänteet menivät osittain viisivuotiaalta ohi, oli elokuvaelämys mukaansatempaava ja vieläpä innoitti kotona mielikuvituksekkaisiin Lego-leikkeihin. Lapsi löysi selvästi samastumispintoja leikin logiikkaa seuraavasta fantasiamaailmasta. Elokuva myös sai lapsen kommentoimaan, kysymään ja keskustelemaan. Loistava esimerkki siitä, miten elokuvan katsominen ei suinkaan passivoi, vaan on itsessäänkin mitä aktiivisinta toimintaa."
Kukkahattutäti

Arvioijan ikä: 38

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Skitso

"Erehdyimme menemään 5 v. pojan kanssa tätä elokuvaa katsomaan. Melkein alusta asti etova meniniki. Aikuisten ja ns. kriitikoiden arvostelut eivät osoita ymmärrystä mitä tämä voi vaikuttaa lapsen henkiselle kehitykselle. Sairas ja skitsofreeninen meno, opettaa pikkuihmisille vääristynyttä maailmakuvaa. Älä vie lastasi tähän leffaan jos ajattelet hänen parastaan."
Pelastakaa lapset!

Arvioijan ikä: 46

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16© Koulukino 2024