‹ Takaisin

Lego elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

3D-animaatioseikkailu kertoo Emmetistä, joka on maailman tavallisin, sääntöjä noudattava ja täydellisen keskinkertainen LEGO-hahmo – jota erehdytään luulemaan maailmanpelastajaksi. Emmet joutuu tahtomattaan osaksi eeppistä seikkailua, jonka päämääränä on pysäyttää vaarallinen tyranni, valtias Bisnes. Mutta Emmet on tällaiseen tehtävään toivottoman ja hilpeyttä herättävän valmistautumaton. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Nopeatempoinen ja värikäs elokuva kertoo hyvän ja pahan taistelusta ja muistuttaa, että jokainen meistä on tärkeä, erityinen ja tarvittaessa sankarikin. Pienetkin katsojat löytävät tarinasta oivaltavia palikkaratkaisuja ja hauskoja juttuja, mutta elokuvan läpikotaisin ironinen huumori alkaa aueta vasta isoille alakoululaisille. Parhaiten räväkkä sählääminen voikin vedota nuoriin ja aikuisiin, joilla on omia Lego-muistoja ja tukeva populaarikulttuurinen pohja.

Keskustelun tueksi

  • Mihin sankareita tarvitaan? Onko sinua joskus autettu, tai oletko itse tehnyt jonkin sankariteon?
  • Oliko elokuva mielestäsi hauska? Miksi?
  • Elokuvan loppupuolella nähdään Legoja harrastava isä ja rakentelusta kiinnostunut poika. Keskustelkaa perheen säännöistä ja yhdessä tekemisen kulttuurista. Mitkä ovat yhteisiä puuhia teidän perheessänne? Mitä lapset eivät saa tehdä, mutta aikuiset saavat?
  • Miksi valtias Bisnes on pahis? Mitä pahaa hän tekee?
  • Lego-elokuvaa on kutsuttu kokoillan lelumainokseksi. Mitä mieltä olet väitteestä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lego elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lego elokuva

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024