‹ Takaisin

Lego Ninjago Elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Taistelu Ninjago Citystä saa liikkeelle mestarirakentaja Lloydin, alias Vihreän ninjan, ja hänen ystävänsä – kaikki salaisia ninjataistelijoita. Viisaan, mutta teräväkielisen Mestari Wun johdolla heidän on päihitettävä paha sotapäällikkö Garmadon, pahin tyyppi ikinä, joka sattuu myös olemaan Lloydin isä. Taistelussa robotti vastaan robotti ja isä vastaan poika, eeppinen välienselvittely koettelee raivokasta mutta kuritonta ninjaryhmää, jonka täytyy oppia pitämään egonsa kurissa ja työskentelemään yhdessä vapauttaakseen sisäiset Spinjitzu-voimansa. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Kyseessä on humoristinen ja vauhdikas elokuva, josta on löydettävissä myös syvällisempää sanomaa.

Pääosassa on Lloyd, isänsä tekojen takia hyljeksitty poika, joka on salaa sankari. Yhdessä luottoystäviensä kanssa hän suojelee kotikaupunkinsa asukkaita. Tarinan edetessä kaverukset oppivat löytämään piilevät kykynsä sekä toimimaan yhteistyössä toistensa kanssa.

Vaikka elokuva sisältää paljon taistelukohtauksia, ei verta tai raakaa väkivaltaa nähdä. Jännitystä on, mutta elokuvan tekijät osaavat aina sopivissa väleissä tuoda esiin sen, että kyseessä on todellakin vain leikki ja hahmot Lego-palikoita.

Tarinan hahmoja on nähty paitsi Lego-paketeissa myös tv-sarjassa, jonka katsojille elokuvan perusasetelma on tuttu. Elokuva on kuitenkin kokonaan erillinen teoksensa ja muistuttaa tyyliltään enemminkin aiempia Lego-elokuvia kuin Ninjago-tv-sarjaa.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Lloyd asui äitinsä kanssa kahdestaan? Minkälaisia perheitä sinä tunnet?
  • Millä keinoin toisistaan erillään asuvat perheenjäsenet voisivat lähentyä toisiaan? Miten Lloydin isä olisi voinut toimia, jotta tällä olisi ollut parempi suhde poikaansa?
  • Oliko reilua, että kaupunkilaiset kiusasivat Lloydia? Olisiko pilkkaan ollut syytä, vaikkei Lloyd olisi ollut vihreä ninja? Keksitkö tilanteita, joissa sinun täytyy ottaa vastuuta perheenjäsenen kai kaverin teosta?
  • Oletko nähnyt elokuvan hahmoja tai ajokkeja leluina? Mikä erottaa mainoksen ja elokuvan?
  • Millaisen elokuvan sinä tekisit omilla Lego-ukoillasi?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lego Ninjago Elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lego Ninjago Elokuva

Ihan huono

"En tykännyt elokuvasta sen takia ettei sillä ollut mitään tekemistä sarjan kanssa. Ne elävät ihan eri maailmassa ja kaikki on ihan erilaista. Ninjojen ulkonäöt ja luonteen piirteet on vaihdettu elokuvaan. Ehkä ainoa asia joka pysyi samana oli päähenkilöiden nimet ja kaupungin nimi."
Tinkku

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

"Elokuva oli viihdyttävä, vaikkakin nopeatempoinen ja toisinaan olisin toivonut syventämistä muuhunkin kuin Lloydin ja isänsä suhteeseen, kuten muihin ninjoihin, mutta kelpaa toki näinkin. Elokuvasta saa myös ehkä enemmän irti, kun tietää tv-sarjan paremmin kuin pintaraapaisulta, vaikka erillinen teos sarjaan verrattuna onkin, esimerkiksi viittauksia sarjaan oli useampikin kappale."
Ninja ei luovuta

Arvioijan ikä: 16

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7

Yliaktiivinen mutta hauska

"Törkeen nopeatempoinen elokuva jaksoi viihdyttää ja naurattaa alusta loppuun, mutta neljävuotiaalta meni kyllä aika paljon ohi. Jänniä kohtia on myös paljon."

Arvioijan ikä: 41

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024