‹ Takaisin

Lemmikkien salainen elämä 2

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Lemmikkien salainen elämä 2 jatkaa kesän 2016 animaation tarinaa siitä, mitä lemmikit puuhaavat niiden omistajien poissaollessa.

Terrieri Maxin elämässä on meneillään melkoisia mullistuksia. Hänen emäntänsä on mennyt naimisiin ja perheeseen kuuluu nyt myös taapero Lassi. Max huolehtii Lassin turvallisuudesta niin kovasti, että hänen hermonsa ovat aivan riekaleina. Kun perhe lähtee retkelle maatilalle, kaupungin kasvatti Max ja hänen koirakaverinsa Duke tekevät ensi kertaa tuttavuutta erilaisten maaseudun ilmiöiden kanssa. Kohdattuaan koiria pilkkanaan pitäviä lehmiä, vihamielisiä kettuja ja kauhistuttavan kalkkunan Max on entistä enemmän tuskissaan. Onneksi tilan veteraanivahti Roosterilla on takataskussaan muutamia elämänviisauksia, joiden ansiosta Max onnistuu selättämään neuroosinsa ja löytämään rohkeutensa.

Samaan aikaan kotipuolessa sisukas pomeranian Gidget yrittää pelastaa Maxin lempilelun, joka on joutunut hukkaan kissojen kansoittaman asunnon uumeniin. Apua hän saa Chloe-kissalta, joka on ihastunut kissanminttuun. Suloinen mutta pähkähullu pupu Lumipallo on saanut omistajaltaan tyylikkään supersankariasun ja elättelee nyt suuruudenhulluja haaveita kaksoiselämästä kasvottomana pelastajana. Kun peloton seurakoira Daisy tulee pyytämään Lumipallon apua vaarallisessa tehtävässä, hänen on kerättävä rohkeutensa ja astuttava oikean sankarin saappaisiin. Onnistuvatko Max, Lumipallo, Gidget ja muut eläinjengin jäsenet löytämään sisältään tarpeeksi sisua kohdatakseen pahimmat pelkonsa?

Illumination-studion kymmenes pitkä animaatioelokuva on täynnä Illuminationin elokuville leimallista kapinallista huumoria tarkastellessaan lemmikkieläinten tunne-elämää ja niiden ja omistajien välisiä siteitä. Samalla se vastaa jokaista lemmikin omistajaa kiehtovaan kysymykseen: mitä ne todella tekevät silloin, kun olemme poissa? (Lähde: Finnkino Oy)

Tietoa kasvattajalle

Tarina on jatkoa vuonna 2016 ilmestyneelle Lemmikkien salainen elämä -elokuvalle. Pääosassa ovat lemmikit, jotka puuhailevat omiaan ja joutuvat seikkailuihin omistajiensa poissa ollessa.

Kakkososan teemoina ovat ystävyys, rohkeus ja omien rajojen ylittäminen. Keskenään erilaiset päähahmot osoittavat, että kuka vain voi löytää oman vahvuutensa ja pieninkin pörröturkki voi voittaa isommat korstot rohkeudella ja nokkeluudella.

Elokuvassa on paljon tapahtumia ja toisistaan erillisiä juonenkulkuja, joten aivan nuorimmat eivät välttämättä pysy mukana menossa. Elokuva sisältää myös jännitystä, uhkaavia tilanteita ja tappelukohtauksia, joten siinäkin mielessä kannattaa harkita, haluaako 1-3 vuoden ikäjoustoa tässä K7-elokuvassa käyttää.

Lastenelokuvien tapaan loppu on kuitenkin onnellinen, hahmot suloisia ja tapahtumat huumorilla ryyditettyjä.

Keskustelun tueksi

  • Kuka oli lempihahmosi, miksi?
  • Minkälaisia vahvuuksia ja heikkouksia eri hahmoilla oli? Millainen tyyppi esimerkiksi Max on, entä Lumipallo?
  • Mitä Max oppi Roosterilta? Entä millaisia taitoja Max olisi voinut opettaa maatilan koiralle?
  • Max oli huolissaan perheen lapsesta. Ovatko sinun vanhempasi joskus olleet ylihuolehtivaisia?
  • Miten sirkuseläimen elämä eroaa lemmikin elämästä?
  • Mitä lemmikkieläin mielestäsi tarvitsee hyvään elämään?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lemmikkien salainen elämä 2

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lemmikkien salainen elämä 2

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024