‹ Takaisin

Lemmikkien salainen elämä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Oletko koskaan miettinyt, mitä lemmikkisi puuhaa kaiket päivät yksin kotona? Koko perheen animaatioelokuva Lemmikkien salainen elämä kertoo, mitä koirien, kissojen ja muiden karvaturrien maailmassa todella tapahtuu! (Lähde: Finnkino)

Elokuvan alkukuvana esitetään lyhytelokuva Kätevät kätyrit (kesto 4 min, ikäraja 7).

Tietoa kasvattajalle

Lemmikkien salainen elämä on vauhdikas komedia Max-koirasta, jonka elämä järkkyy, kun emäntä tuo kotiin uuden koiran, Duken. Koirien eripurasta alkaa vauhdikas seikkailu, jossa luontaiset vihollisetkin lyöttäytyvät yhteen pelastaakseen Maxin ja Duken. Tarkkanäköisesti animoidut eläimet ja niiden ihmisiltä salatut ajatukset naurattavat kaiken ikäisiä. Viittaukset toimintaelokuviin avautuvat puolestaan teini-ikäisille ja sitä vanhemmille katsojille. Elokuvassa käsitellään myös tunteita ja tilanteita, jotka ovat tuttuja monille nuorille katsojille: uuteen perheenjäseneen kohdistuvaa ärtymystä, ihastumista ja luottamuksen rakentumista. Elokuvassa on paljon jännittäviä kohtauksia muun muassa ilmassa ja veden alla, joten ikäjoustoa kannattaa käyttää harkiten alle 7-vuotiaiden kohdalla.

Keskustelun tueksi

  • Max-koiran emäntä olettaa, että koirat ystävystyisivät hetkessä, mutta ne lähentyvät vasta yhteisten seikkailujen aikana. Onko sinulla ollut vastaavia tilanteita, esimerkiksi uuden perheenjäsenen tai tuttavaperheen lasten kanssa? Millaisia tunteita se on herättänyt? Millaiset keinot helpottavat tutustumista?
  • Elokuvassa eläimet käyttäytyvät lajilleen tyypillisesti, mutta samalla kuvitellaan mitä ne sanoisivat, jos osaisivat puhua. Katso ympärillesi. Osaatko asettua tuntemattoman ihmisen, eläimen tai vaikkapa kasvin asemaan? Millaisia tarinoita voisit heiltä tai niiltä kuulla?
  • Elokuvan sankariksi ja konnaksi nostetaan kaikkein suloisimman näköiset eläimet. Ne käyttäytyvät monissa tilanteissa aivan toisin kuin ulkonäöstä voisi päätellä. Miten paljon päättelet itse toisten luonteesta heidän ulkonäkönsä perusteella?
  • Hylättyjen lemmikkien jengi on kärsinyt vääryyttä ja haluaa kostaa sen kaikille muillekin ihmisille kuin väärintekijöille. Miten tällaisen koston kierteen voisi katkaista?
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lemmikkien salainen elämä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lemmikkien salainen elämä

"Aikamoista kohellusta, mutta oli ihan viihdyttävä ja humoristinen. 8.v ja 10.v tykkäsivät. "

Arvioijan ikä: 35

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Kohelluselokuva

"Tässä elokuvassa on pääosassa kohellus, ei mikään syvällinen juoni tai nuo myönteiset sisällöt. Lapset 7-v ja 8-v kyllä tykkäsivät. Hahmot ovat hauskoja ja animaatio hienon näköistä. Alle 7-vuotiaille en suosittele, koko ajan on jännitystä ja vaaratilanteita."

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 7© Koulukino 2024