‹ Takaisin

Liisan seikkailut peilimaailmassa

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimalleja

Elokuvan synopsis

Uudessa, näyttävässä Disney-elokuvassa, jossa ovat mukana Lewis Carrollin rakastettujen tarinoiden unohtumattomat hahmot, Liisa palaa Alimaailman merkilliseen valtakuntaan ja matkustaa ajassa taaksepäin pelastaakseen Hatuntekijän. Liisa Kingsleigh (Mia Wasikowska) on viettänyt kolme vuotta merikapteenina isänsä jalanjäljissä seilaten maailman meriä. Lontooseen palattuaan hän löytää taikapeilin ja matkaa takaisin Alimaailman mielikuvitukselliseen valtakuntaan, missä häntä odottavat vanhat ystävät Valkoinen kani (Michael Sheen), Absolem (Alan Rickman), Irvikissa (Stephen Fry) ja Hatuntekijä (Johnny Depp), joka ei ole oma itsensä. Hatuntekijä on menettänyt paljoutensa, joten Mirana (Anne Hathaway) lähettää Liisan lainaamaan Kronosfääriä, joka on Suuren Kellon kammiossa säilytettävä metallinen pallo, joka antaa kaikelle ajalle voimaa. Palatessaan ajassa taaksepäin hän kohtaa ystäviä – ja vihollisia – näiden elämän eri vaiheissa ja ryhtyy vaaralliseen kilpajuoksuun aikaa vastaan pelastaakseen Hatuntekijän, ennen kuin on liian myöhäistä. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Liisan seikkailut peilimaailmassa on vauhdikas elokuva, joka sijoittuu historialliseen Englantiin, mutta ylittää mielikuvituksellisella tavalla tosielämän rajat. Elokuva on kielellisesti ja visuaalisesti rikas.

Elokuvan kantavana teemana on aika ja sen hallinta. Peloton ja sisukas Liisa matkustaa ajassa auttaakseen ystäväänsä Hatuntekijää. Aikamatkailu ja nykyisyyden muuttamisen mahdollisuus on yksi ihmisen kestohaaveista, joka kiinnostaa aina uusia sukupolvia. Liisa oppii kantapään kautta, että menneisyyttä ei voi muuttaa, mutta siitä voi oppia.

Liisan seikkailut peilimaailmassa näyttää, millaisia pitkäkestoisia seurauksia ihmisen tekemillä virheillä voi olla. Se korostaa kuitenkin, että vaikka teot ovatkin peruuttamattomia, niiden seurauksia voi korjata puhumalla ja anteeksipyynnöllä.

Keskustelun tueksi

  • Liisan työskentely merikapteenina sekä hänen rohkea käytöksensä ja pukeutumisensa rikkovat historiallisessa Englannissa vallinneita sukupuolirooleja. Millaisia ihmisen ominaisuuksia pidetään nykypäivän Suomessa epäsopivina? Mitä mieltä olet siitä?
  • Mielikuvituksellisessa Peilimaailmassa Liisan ominaisuudet taas näyttäytyvät normaaleina, ja hän selviää niiden avulla kiperistä paikoista. Onko sinulla ominaisuuksia, jotka eivät tunnu sopivan siihen maailmaan, jossa elät? Millaisissa tilanteissa tai paikoissa tunnet olosi kotoisaksi ja pystyt olemaan oma itsesi? Minkä pitäisi muuttua, että mahdollisimman monenlaisilla ihmisillä olisi hyvä olla juuri sellaisina kuin ovat?
  • Elokuvassa on monia perheitä, joilla on selvittämättömiä ongelmia, riitoja ja sisaruskateutta. Elokuvan perheet selvittävät lopulta pitkään kestäneet ongelmat puhumalla niistä, myöntämällä virheet sekä pyytämällä ja antamalla anteeksi. Tuntuuko sinusta, että jokin mieltä kaihertava asia elämässäsi voisi ratketa puhumalla? Kenet pyytäisit avuksesi, jos asian selvittäminen tuntuu hankalalta? Apua voi pyytää perheenjäseneltä, ystävältä tai vaikkapa koulun henkilökunnalta.
Kirjoittaja: Sonja / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Liisan seikkailut peilimaailmassa

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Liisan seikkailut peilimaailmassa

So and so.

"Toisin kuin Disney-versiosta, Live-Actionista on tehty se loistava jatko-osa."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14

"Yllättävän hyvä jatko-osaksi. Aluksi ei meinannut tempaista mukaansa, mutta sitten seikkailun kunnolla alettua olinkin jo innostunut. Pidän siitä, kuinka Liisa on tässäkin omalaatuinen hieman aikaansa edellä oleva hahmo. Mielenkiintoisia seikkoja paljastuu kuningatarsisarusten menneisyydestä; valkoinen kuningatar ei olekaan niin pyhimys kuin ensimmäisessä elokuvassa annetaan ymmärtää. Kohdeyleisöksi saattaa sopia parhaiten teinit ja nuoret aikuiset."

Arvioijan ikä: 21

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14© Koulukino 2023