‹ Takaisin

Lomasankarit

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Sen piti olla ihan tavallinen lomamatka aurinkoisella Kosilla, mutta Tonin onkin pelastettava kaunis paikallinen tyttö Adriana kidnappaajien kynsistä. Kun käy ilmi, ettei keneenkään muuhun voi luottaa, joutuu Toni vastentahtoisesti tukeutumaan velipuoliensa apuun. Poikakolmikon rauhallisesta etelänlomasta muodostuu perinteisiä pakettimatkoja huimasti hurjempi extreme-reissu täynnä vauhtia, valeasuja, varkauksia ja vaarallisia tilanteita. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Hyvä tietää Lomasankarit on amerikkalaistyyppisen toimintaelokuvan keinoin kerrottu varhaisnuorten tarina, jossa lapset ovat sankareita: rohkeita, eteviä, vähän väärinymmärrettyjä ja välillä nokkeliakin. Perheen merkitys ja varsinkin uusperheen dynamiikka ovat tärkeitä teemoja, ja lopulta velipuolten välille syntyy luottamus. Tyttöpääosaa esittävä Adriana on poikkeuksellisen taitava sukeltaja, mutta hänen roolikseen jää tulla sankaripoikien pelastamaksi lomaihastukseksi. Elokuvassa käytetään hiukan karkeaa kieltä.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Toni ei aluksi viihtynyt uusien velipuoliensa seurassa? Mikä muutti Tonin mielen?
  • Pikkuveljistä nuorempi, Veeti, haluaisi olla isona Indiana Jones. Mitä tiedät Indiana Jonesista? Entäpä kuka on Bruce Willis, johon Veetin äiti vertaa urhoollista miestään?
  • Lomasankarit on kuvattu aurinkoisella Kosin saarella. Veneretket ja vesiskootteriajelut ovat kuin suoraan matkailumainoksesta. Millaisessa miljöössä Lomasankarit olisi voinut tapahtua, jos se olisi kuvattu Suomessa?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lomasankarit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lomasankarit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024