‹ Takaisin

Lonely Castle in The Mirror

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutusta

Elokuvan synopsis

Koulukiusattu Kokoro on vältellyt kouluun menemistä jo viikkojen ajan. Yhtäkkiä peili Kokoron huoneessa alkaa hehkua ja Kokoro tempautuu portaalin läpi lumottuun linnaan. Kuusi muutakin nuorta on päätynyt linnaan, jossa mystinen Susikuningatar kertoo, että heidät on kutsuttu osallistumaan peliin. Nuorten tehtävänä on selvittää, mikä yhteys heillä kaikilla on. Pelissä on kuitenkin oltava tarkkana – sääntörikkeestä päätyy suden syömäksi! Vain rohkeudella voi voittaa, mutta mitä oikea rohkeus on? (Lähde: Black Lion / VLMedia)

Tietoa kasvattajalle

Arki ja fantasiaulottuvuus kohtaavat tarinassa, jossa seitsemän toisilleen tuntematonta yläkoululaista tempautuu kodeistaan ihmeelliseen taikalinnaan, jossa heidän on määrä käydä vuoden ajan etsimässä toiveita toteuttavaa avainta.

Mystinen linna paljastaa salaisuutensa vähä vähältä, ja samalla nuoret oppivat toistensa elämästä ja haasteista. Koulukiusaaminen on vahvasti läsnä useassakin elämäntarinassa. Myös seksuaaliväkivalta ja itsetuhoisuus esiintyvät tarinassa viitteellisesti. Kiusaamisen kuvaukset voivat tuntua intensiivisiltä, mutta varsinkin päähenkilö Kokoro saa turvallisilta aikuisilta aitoa myötäelämistä ja jämäkkää apua, ja yhtenä elokuvan sanomana onkin usko parempaan huomiseen ja se, että kasvuiästä voi selviytyä.

Elokuva voi tarjota nähdyksi ja kuulluksi tulemisen tunteen lapsille ja nuorille, joille esimerkiksi ahdistus, masennus, yksinäisyys tai koulunkäynnin vaikeudet ovat tuttuja. Samalla fantasiaelementit pehmentävät tarinan vaikeita aiheita. Suuria tunteita ei kuitenkaan vältellä – päin vastoin. Erityisesti lopun yhteenvedot ja ratkaisut on suunniteltu herättämään katsojassa mm. surua, helpotusta, iloa ja haikeutta.

Keskustelun tueksi

  • Kuka linnan nuorista oli lempihahmosi ja miksi?
  • Tunnetko sadun seitsemästä pienestä kilistä? Miten se liittyi elokuvaan? Entä satu Punahilkasta?
  • Millä tavalla nuoret tukivat ja kannustivat toisiaan? Entä miten he päättivät toimia, jos näkisivät koulussa kiusaamistilanteita?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lonely Castle in The Mirror

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lonely Castle in The Mirror

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024