‹ Takaisin

Lovemilla

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Lovemilla on elokuva rakkaudesta, roboteista ja bodaamisesta. Se on ennennäkemätöntä genreanarkiaa, jossa komedian sisällä hypitään tyylilajista toiseen – zombie-elokuvasta herkkään romanssiin, alienien taisteluista musikaalilauluihin ja rumasti lentävistä supersankareista itseään tuunaaviin bodarirobotteihin. Millan ja Aimon yhteinen haave toteutuu: he pääsevät vihdoin muuttamaan omaan yhteiseen kotiin pois Millan zombie-vanhempien luota. Milla alkaa johtaa nuorenparin taloutta ja sehän käy Aimon ennestäänkin huonon itsetunnon päälle. Aimo kompensoi henkistä heikkouttaan fyysisellä vahvuudella ja tuhlaa yhteiset talousrahat kehonsa vahvistamiseen. Kun bodaaminen ei enää riitä, Aimo ostaa kehoonsa metalliset raajat. Milla ei Aimon toimintaa hyvällä katso ja jättää Aimon. Sydänsuruissaan rypevä Aimo menee niin pitkälle, että vaihtaa myös sydämensä metalliseen – jotta siihen ei enää sattuisi. Metallisydämen myötä Aimosta tulee toivoton pessimisti. Milla päättää toimia, sillä pitäähän nyt miehellä oma sydän olla. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Karnevalistisen vauhdikas lajityyppisekoitus korostaa suvaitsevaisuutta, erilaisuuden hyväksymistä ja tärkeiden ihmissuhteiden merkitystä. Arkirealismin tuolle puolen kurkottava värikäs fantasimaailma kutkuttaa mielikuvitusta, mutta aiheet ankkuroituvat kuitenkin aikuistuvilla nuorille tärkeisiin teemoihin omaan kotiin muuttamisesta talouden hallintaan. Elokuvan huumori häilyy hyvän maun rajoilla ja välillä mennään railakkaasti ylikin, stereotypioille ja ennakkoluuloillekin nauretaan ja jopa itsemurhayritys päätyy huumorin kohteeksi. Vakaviin aiheisiin päästään käsiksi absurdin huumorin kautta kun alkoholistivanhemmat näyttäytyvät zombeina ja into lihasten kasvattamiseen johtaa sydämen menetykseen.

Elokuva perustuu Ylen suosittuun nuortensarjaan.
Sarjan nettisivut: lovemilla.fi

Keskustelun tueksi

Elokuva tarjoaa hyviä lähtökohtia ulkonäköpaineisiin, sydänsuruihin, parisuhteeseen, perhedynamiikkaan ja itsetuntoon liittyviin keskusteluihin.

Kirjoittaja: Marjo / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lovemilla

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lovemilla

"Ihan ok. Kannattaa katsoa vasta kun on täyttänyt 14 vuotta"

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 3© Koulukino 2024