‹ Takaisin

Lumikuningatar

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Nuoret ja viattomat Gerda ja Kai asuvat pienessä kylässä, jossa kerrotaan legendaa kauniista mutta tunteettomasta Lumikuningattaresta, joka kylvää ympärilleen vain hyytävää kylmyyttä. Legenda muuttuu kuitenkin pian totiseksi todeksi, kun Gerdan ja Kain välisestä ihastuksesta ja lämmöstä kateellisena Lumikuningatar päättää ottaa Kain omakseen. Onnistuuko nuoren Gerdan pelastaa Kai ajoissa Lumikuningattaren pauloista, ennen kuin tämän sydän jäätyy ikiajoiksi? (Lähde: VLMedia)

Tietoa kasvattajalle

H. C. Andersenin kertomukseen perustuva satuelokuva keskittyy Gerda-tytön seikkailuun, kun hän matkaa pelastamaan ystäväänsä Lumikuningattaren valtakunnasta. Gerda on vahva ja peloton henkilö, joka oppii matkansa aikana luottamaan itseensä ja toimimaan epäitsekkäästi: hän yksin voi auttaa Kaita.

Lumikuningattaren jännittävä hahmo on esitetty hillitysti, mutta lasta saattaa ahdistaa erityisesti Kai-poikaan kohdistuva kuoleman uhka ja vankeus Lumikuningattaren jääpalatsissa.

Lumikuningatar nähdään elokuvateattereissa suomeksi dubattuna versiona. Aikuisen silmiin ja korviin dubbaus voi vaikuttaa hyvinkin kömpelöltä, mutta pienten katsojien on helppo pysyä kärryillä elokuvan tapahtumista, kun tekstitystä ei tarvita.

Keskustelun tueksi

Ystävyys, itsekkyys ja rohkeus ovat elokuvan keskeisiä teemoja. Lumikuningattaren katsomisen jälkeen voitte keskustella esimerkiksi siitä, millainen on hyvä ystävä. Entä millainen Lumikuningatar on, ja miksi arvelette hänen olevan sellainen?

  • Miksi Lumikuningatar halusi Kain luokseen? Miksi Kai lähti Lumikuningattaren matkaan?
  • Gerda havahtui useaan otteeseen siihen, että oli ollut vähällä unohtaa Kain ja matkansa tarkoituksen. Miksi Gerda meinasi unohtaa ystävänsä?
  • Miksi Gerda lähti matkaan yksin? Keneltä hän sai apua matkansa varrella? Entä mitä vaikeuksia hän kohtasi matkallaan?
  • Sekä Andersenin alkuperäisessä sadussa että tässä elokuvaversiossa on vahva symbolinen taso: jotakin monimutkaista, vaikeasti selitettävää tai abstraktia asiaa kuvataan jonkin yksinkertaisen ja tutun asian kautta. Miettikää esimerkiksi, mitä edustivat Gerdan ruusut. Entä ruusut joita Lumikuningatar yritti kasvattaa? Mitä talvi, lumi ja jää kuvastivat? Entä mitä Lumikuningattarelle mielestäsi tapahtui elokuvan lopussa?
  • H. C. Andersenin Lumikuningatar-sadusta on tehty lukuisia elokuvia, näytelmiä, tanssiteoksia jne. Oletteko nähneet esimerkiksi suomalaisen elokuvaversion vuodelta 1986, kansallisbaletin tulkinnan vuodelta 2012 tai samaan satuun löyhästi perustuvan Disney-animaation Frozen? Vertailkaa eri versioita. Alkuperäinen satu kannattaa lukea jo ennen elokuvan katsomista!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lumikuningatar

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lumikuningatar

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024