‹ Takaisin

Lunnisaaren tarinoita – Uudet ystävät

4-6
7-9
10-12
13-15
tietoa tarjoavatunnetaitoja ruokkivaympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Lunnisaaren lintujen päivät ovat täynnä leikkiä ja hauskanpitoa. Mutta kun saarelle eräänä päivänä saapuu muukalaisia, alkaa tapahtua mystisiä asioita. Kauden viimeinen muna on yhtäkkiä kadonnut ja Oona ystävineen joutuu kilpailemaan aikaa vastaan pelastaakseen munan ennen kuin suuri myrsky iskee saareen.

Lunnisaaren tarinoita – Uudet ystävät perustuu irlantilaiseen animoituun lasten televisiosarjaan Puffin Rock. (Lähde: Cinemanse Oy)

Tietoa kasvattajalle

Ystävällinen kertojaääni johdattaa katsojat lunnien asuttamalle saarelle ja sen karun kauniiseen luontoon. Eläinlasten porukka laajenee, kun saarelle saapuu ilmastopakolaisena uusia lunneja. Yksi uusista tulokkaista on Isabella-lunni, joka suree ja ikävöi vielä vanhaa kotiaan. Tarinassa seurataan Isabellan sopeutumista: aluksi uusi paikka ei tunnu kotoisalta, eikä kavereitakaan ole aina helppo saada silloin kun oma olo on kurja. 

Kaiken lisäksi Isabella tekee virheen, mutta ei uskalla kertoa siitä. Väärinkäsitysten myötä kallisarvoisen lunninmunan suojeluoperaatio menee mönkään, ja kaiken lisäksi rajuilma saapuu riepottamaan saarta, ollaan monien jännittävien hetkien äärellä. Elokuvan jännitys on kuitenkin mietoa, ja akuutit tilanteet myös ratkeavat nopeasti. Lopussa opitaan, että virheet voi korjata ja anteeksi voi antaa ja saada. 

Keskustelun tueksi

  • Miksi Isabella ei ole iloinen, kun hän on muuttanut lunnisaarelle? 
  • Mistä tiedät, että joku on surullinen? Miten surullista voi lohduttaa? 
  • Opitko jotain uutta eläimistä tai luonnosta, kun katsoit elokuvaa? 
  • Miltä lunnisaarella näytti kauniina päivänä? Entä myrskyisenä päivänä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Lunnisaaren tarinoita – Uudet ystävät

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Lunnisaaren tarinoita – Uudet ystävät

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024