‹ Takaisin

Luontosinfonia

4-6
7-9
10-12
13-15
ympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Luontosinfonia-elokuvassa ainutlaatuinen luontokuvaus sulautuu musiikin harmoniaan. Säveltäjä Panu Aaltion musiikki kuljettaa katsojan Suomen luonnon monimuotoisuuteen kaikkina vuodenaikoina. Metsän tarina ja Järven tarina -elokuvien tekijätiimin ja palkitun säveltäjän suurteos esittelee luontokuvauksen helmet teoksessa, joka vie katsojan syvälle luonnon sydämeen. Elokuvan on ohjannut Marko Röhr ja elokuvannut Teemu Liakka.

Luontosinfonian Dolby Atmos ääni tekee Panu Aaltion Vantaan sinfoniaorkesterille, 40-hengen kuorolle ja solisti Johanna Kurkelalle säveltämästä musiikista elokuvan päätähden. Atmos antaa säveltäjälle mahdollisuuden osallistua kerrontaan ennen kuulumattomalla tavalla: instrumentit, kuoro ja solisti saavat eri kohtauksissa oman paikkansa ääniavaruudessa ja kertovat siten tarinaa tavallista elokuvamusiikkia suuremmassa roolissa.

(Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Luontosinfonia on dokumentaarisesta materiaalista koottu suomalaisen luonnon ylistys, joka muistuttaa sinfoniakonserttia vähintään yhtä paljon kuin luontodokumenttia, sillä liikkuvaa kuvaa säestävällä orkesterilla ja laulajilla on keskeinen rooli elokuvan tunnelman luomisessa.

Elokuvassa ei ole tarinaa, joten sen seuraaminen vaatii omanlaistaan keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Luonto-ohjelmia seuraavalle lapselle Luontosinfonia voi olla mieluinen rauhoittumisen hetki.

Elokuvan ikäraja on S eli kaikenikäisille sallittu. Pienimmät katsojat voivat kuitenkin säikähtää elokuvan myrskyjaksoa ukkosineen ja kaatuvine puineen. Myös dramaattinen musiikki voi olla voimakkaampi elämys elokuvateatterisalin pimeydessä.

Keskustelun tueksi

  • Kertooko Luontosinfonia mielestäsi jonkin tarinan tai useita tarinoita?
  • Miten luonnon kiertokulku näkyy elokuvassa?
  • Opitko elokuvan avulla jotain uutta Suomen luonnosta?
  • Kannustaako Luontosinfonia suojelemaan luontoa? Miten?
  • Oliko elokuvassa hauskoja kohtia? Entä jännittäviä? Kenelle suosittelisit elokuvaa?

 

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Luontosinfonia

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Luontosinfonia

Kuvailutulkattu elokuva

"Perheiden, joissa on näkövammaisia jäseniä, on hyvä tietää tämä: Tähän Luontosinfonia elokuvaan on kuvailutulkkaus MovieReading - sovelluksessa näkövammaisia varten. Kävin katsomassa elokuvan kuunnellen samalla kuvailutulkkausta. Itse elokuva on kerrassaan upea. On hienoja maisemia, vedenalaista elämää, erilaisia eläimiä omassa elementissään jne. Musiikki sopii hienosti elokuvan tapahtumiin. Vain kuvailutulkkaus oli suuri pettymys. Kovin ammattitaidoton mies oli sen saanut tehdä eikä lukijankaan ääni ollut paras mahdollinen.Kerronta oli kovin töksähtelevä ja jätettiin paljon tapahtumia kertomatta, vaikka tilaa olisi ollut kertoa. Lisäksi monessa kohtaa eläinten lajimääritykset menivät väärin. On sääli, etteivät näkövammaiset voi saada yhtä hienoa kokemusta elokuvakäynnistään kuin näkevät."
Ei näkkäri

Arvioijan ikä: 57

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2024