‹ Takaisin

Maailman ympäri 80 päivässä

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Passepartout on nuori ja tieteistä kiinnostunut silkkiapina, joka haaveilee urasta tutkimusmatkailijana. Eräänä päivänä hän törmää sattumalta Phileakseen, holtittomaan ja ahneeseen sammakkoon, joka lyö vetoa hänen kanssaan: kierrä maapallo 80 päivässä ja voita 10 miljoonaa simpukkaa. Passepartout tarttuu tilaisuuteen ja lähtee uuden ystävänsä kanssa kohti sekopäistä ja innostavaa seikkailua, joka on täynnä käänteitä ja yllätyksiä. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Maailman ympäri 80 päivässä -animaatio lainaa sangen löyhästi Jules Vernen samannimistä seikkailuromaania. Pieni ja innokas apina Passepartout lyöttäytyy Phileasin, lipevän sammakkoveijarin, mukaan maailmanympärimatkalle salaa ylisuojelevalta ja kontrolloivalta äidiltään. 

Passepartout ihailee tutkimusmatkailija Juan Sammakkoa ja tahtoo kulkea tämän jalanjäljissä. Phileasilla taas on kannoillaan poliisi. Tarinan mittaan tosin huomataan, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää.  

Herkkä ja hyväkäytöksinen Passepartout pääsee todistamaan pystyvyytensä täpärissä tilanteissa, ja itsekäs Phileas saa oppitunteja ystävyydestä ja luottamuksesta. Farssissa keskitytään kuitenkin yliampuvan vauhdikkaaseen kohellukseen, eikä matkalla jäädä ihailemaan maisemia tai kuuluisia maamerkkejä.  

Keskustelun tueksi

  • Mitä elokuvassa tapahtui? Miksi Phileas ja Passepartout lähtivät maailmanympärimatkalle? 
  • Mitä ystävykset oppivat matkallaan? 
  • “Kukaan ei oo täysin valmis kaikkeen”, sanoo Phileas. Mitä hän tarkoittaa? 
  • Miksi Passepartout’n äiti ei tahtonut päästää lastaan tutkimusmatkalle? 
  • Oletko lukenut kirjan, johon elokuva perustuu, tai nähnyt muita elokuvia tai sarjoja, joissa yritetään matkustaa maailman ympäri 80 päivässä? Mitä eroavaisuuksia tarinoissa on, entä mikä on samaa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Maailman ympäri 80 päivässä

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Maailman ympäri 80 päivässä

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023