‹ Takaisin

Maija Mehiläinen ja hunajakisat

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejatoimivaa yhteistyötälämminhenkinen

Elokuvan synopsis

Maijan kotipesä kuhisee jännityksestä. Sadonkorjuu on suoritettu ja arvovaltainen vieras saapuu tuomaan Kuningattarelle viestin Pörinälästä. Pääseekö Maijan parvi vihdoin kilpailemaan Hunajakisoihin? Maijan innostus laantuu pian, kun selviää, että hänen parvensa ei saa osallistua kisoihin. Lisäksi heidän tulee lahjoittaa puolet kesähunajastaan kilpailijoiden ravinnoksi.

Uhmaten Kuningattaren toivetta, Maija päättää matkustaa Pörinälään ja puolustaa pesäänsä Keisarinnaa vastaan. Maija suuntaa kohti jännittävää seikkailua ja tapaa ihania uusia ystäviä, mutta myös sinnikkäitä vastustajia. Onneksi hänen paras ystävänsä Ville, rakastettavat, mutta kömpelöt muurahaiset Aarno ja Paavo, sekä Maijan luotettava neuvonantaja, heinäsirkka Flip, pysyvät hänen rinnallaan.

Täysin uusi elokuva Maija Mehiläinen ja hunajakisat on sydäntä lämmittävä tarina, johon ottavat osaa sekä Unikkoniityn vanhat että uudet ystävät. (Lähde: Future Film)

Tietoa kasvattajalle

Sympaattisessa Maija Mehiläinen ja hunajakisat -animaatioelokuvassa pörrätään kirjaimellisesti ruohonjuuritasolla monenmoisten ötököiden ja kukkaloiston keskellä. Maijan ja kavereiden seikkailut lienevät isolle osalle vanhempia tuttuja vuoden 1975 saksalais-itävaltalais-japanilaisesta animaatiosarjasta, jonka tunnuslaulua Ville hyräilee uuden elokuvan alussa.

Maija Mehiläinen on virkistävän rohkea, itsevarma ja oma-aloitteinen (tyttö)sankari. Hän haluaa auttaa muita, eikä epäröi tarttua toimeen, kun havaitsee vääryyksiä. Toisaalta Maija tarvitsee aikaa oppiakseen, että muitakin kannattaa kuunnella, eikä kaikkiin tilanteisiin ole viisasta heittäytyä suinpäin. Vastapainona on Viola, tyypillinen koulukiusaajahahmo. Mustavalkoinen asetelma hälventyy loppua kohden, kun Violan käytöksen taustat paljastuvat.

Maija uskoo, että jokaisesta löytyy vahvuuksia. Hän on synnynnäinen motivaattori, joka auttaa muita tunnistamaan omat voimavaransa ja luottamaan niihin. Elokuvan opetus on selkeä: itsekkyys, juonittelu ja epärehellisyys kostautuvat, kun taas toisen kannustaminen, yhteishenki ja reilu peli kantavat pitkälle. Myönteistä on myös, ettei paha saa perinteisesti palkkaansa, vaan kaikki voivat oppia omista virheistään ja muuttua.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia hahmoja Unikkoniityn joukkueessa on? Millaisia vahvuuksia heillä on?
  • Maija rauhoittuu, kun hän viettää hetken itsekseen tähtitaivaan alla ja juttelee sen jälkeen ystävänsä kanssa. Millaisia rauhoittumisen keinoja sinulla on?
  • Miksi Viola käyttäytyy ilkeästi Maijaa ja muita Unikkoniityn kilpailijoita kohtaan? Miksi Ville ei huomaa Violan juonitteluja?
  • Maija toimii ennen kuin ajattelee. Mitä siitä seuraa elokuvassa? Millaisia hyviä tai huonoja seurauksia äkkipikaisella toimintatavalla voi olla tosielämässä?
  • Heinäsirkka Flip kannustaa Maijaa ottamaan vastuuta omista teoistaan, vaikka tilanteissa olisi ollut muitakin syypäitä. Millaisissa tilanteissa sinusta on hyvä pyytää anteeksi? Onko sinulla kokemusta tilanteista, joissa olet pyytänyt anteeksi tai joku on pyytänyt anteeksi sinulta? Miten anteeksipyyntö on auttanut tilannetta?
  • Violan isän mielestä voitto on tärkeämpää kuin reilu peli. Mikä on sinusta harrastuksessa parasta (esimerkiksi tekemisen ilo, kaverit, voitot kilpailuissa)? Asettavatko vanhemmat paineita lasten harrastuksille? Miten vanhemmat voivat kannustaa lasta esimerkiksi urheilussa myönteisesti, ilman suorituspaineita?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Maija Mehiläinen ja hunajakisat

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Maija Mehiläinen ja hunajakisat

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024