‹ Takaisin

Maija Mehiläinen

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Maija asuu suuressa ja värikkäässä, elämää kuhisevassa mehiläispesässä. Vilkkaalle Maijalle tuottaa päänvaivaa sopeutua pesän arkeen. Pian hän joutuukin kuninkaallisen neuvonantajan silmätikuksi. Kun Maija tietämättään pilaa neuvonantajan suunnitelman varastaa kuningatarhyytelö, päättää neuvonantaja savustaa Maijan ulos pesästä.

Maija lähtee pesästä uskollisen ystävänsä kanssa, ja suuri seikkailu kauniilla niityllä alkaa. Ystävykset tapaavat paljon omalaatuisia ötököitä matkansa varrella. He ystävystyvät muun muassa herhiläisen sekä heinäsirkan kanssa. Juuri kun Maija on kotiutunut niitylle, hän saa tietää, että kuninkaallinen neuvonantaja on syössyt kuningattaren vallasta. Nyt tarvitaan Maijan neuvokkuutta pesän pelastamiseksi! (Lähde: VLMedia)

Tietoa kasvattajalle

Maija Mehiläisen teemoja ovat ystävyys, yksilöiden erilaisuus ja se, että kaikille on oma paikkansa. Sankari on utelias, hyväsydäminen ja kommelluksiinkin joutuva mehiläinen, joka haluaa olla kaikkien ystävä ja johon lapsen on helppo samastua.

Tarinan tunnelma on iloinen, vaikka mukana on myös jännitystä. Pelottavimpia ovat kohtaukset, joissa esiintyy herhiläissotilaita ja hehkuvasilmäisiä kummitushahmoja. Päähenkilöiden kohtaamat ongelmatilanteet ratkeavat kuitenkin yhteistyön ja neuvokkuuden ansiosta aina nopeasti ja parhain päin. Tarinaa värittää huumori, jota pienikin lapsi voi ymmärtää.

Elokuvan henki vastaa monille vanhemmille tuttua Maija Mehiläinen -televisiosarjaa. Juoni on selkeä ja loppu onnellinen – pahiksillekaan ei käy kauhean huonosti.

Keskustelun tueksi

  • Miksi Maija halusi lähteä pesästä niittyä tutkimaan? Oletko itse lähtenyt joskus liian kauaksi kotipihasta tai harhaillut vanhemmista eroon vaikkapa kauppamatkalla?
  • Miksi mehiläislapset eivät olisi saaneet yksin lähteä pesästä? Miksi mehiläispesässä oli niin paljon sääntöjä?
  • Miksi jotkut mehiläiset eivät pitäneet Maijasta, mutta Ville piti?
  • Miksi Maija tahtoi olla myös herhiläispojan kaveri? Millainen on hyvä ystävä?
  • Miksi kuningattaren neuvonantaja halusi riidellä herhiläisten kanssa? Miksi hän piilotti kuningattaren juoman?
Kirjoittaja: Jenni / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Maija Mehiläinen

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Maija Mehiläinen

Ei kiinnosta!

"Kyllä mä tykkään alkuperäisestä ja piirretystä Maija Mehiläisestä, mutta sen uusi versio on jo alle 10-vuotiaille taaperoille suunnattu."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6

Pyh!

"Ei mitään verrattuna alkuperäiseen. Minä tykkäisin tämän pikku mehiläisen piirretystä versiosta. Ne vanhat lastenohjelmat oli parempia. Myös Nils Holgerssonin ja Tao-Taon tekijöiltä. Mutta tämä uusi Maija Mehiläinen on aivan hirveä minusta. Näyttäisin sitä ehkä enemmän pienimmille katsojille."
Maria

Arvioijan ikä: 30

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2023