‹ Takaisin

Maija Poppasen paluu

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksiaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Disneyn Maija Poppasen paluu on aivan uusi elokuva, joka jatkaa rakastetun klassikon tarinaa 25 vuotta myöhemmin. Pääosassa nähdään Emily Blunt lähes täydellisenä lastenhoitajana, jolla on erityisiä taikavoimia ja joka osaa muuttaa tylsimmätkin rutiinit unohtumattomiksi seikkailuiksi. Tässä jatko-osassa Maija Poppanen palaa auttamaan Pankin perheen uutta sukupolvea. Maija Poppasen ystävää Jackiä, optimistista lampunsytyttäjää, joka tuo valoa ja iloa Lontoon kaduille, esittää Lin-Manuel Miranda. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Sympaattisessa hyvän mielen elokuvassa superlapsenvahti Maija Poppanen auttaa talousvaikeuksien kanssa painiskelevaa Pankin perheen uutta sukupolvea. Lastenhoidon ja laulunumeroiden ohessa elokuvassa sivutaan isoja aiheita – taloudellinen ahdinko, vanhemman kuolema, työläisten oikeudet jne. – mutta se tehdään niin, että pienikin lapsi pysyy hyvin tapahtumien kärryillä. Isän tunteenpurkauksia lukuunottamatta perheen rahahuolet eivät välity synkkyytenä elokuvakatsomoon asti, vaan tilanteista selvitään optimismilla ja yritteliäällä asenteella. Kun koko perhe puhaltaa yhteen hiileen, lopputulos voi olla vain positiivinen, elokuva vakuuttaa. Isän suru ja stressi tuovat kuitenkin elokuvan tunnemaailmaan tarpeellista monipuolisuutta ja rikastuttavat sitä.

Historialliseen Lontooseen sijoittuva elokuva on omiaan herättelemään sekä tiedonjanoa että mielikuvitusta. Useampikin Lontoon kuuluisimmista nähtävyyksistä vilahtaa elokuvassa. Myös elokuvan tyyli, jossa näytelmäelokuvaan on yhdistetty animaatiota saa mielikuvituksen laukkaamaan. Elokuvan kekseliäät musikaalinumerot ja varsinkin animoidut fantasiajaksot ovat vangitsevaa seurattavaa iästä riippumatta, mutta erityisesti nuoremmille katsojille ne voivat tarjota sitä mitä kutsutaan elokuvan taiaksi. Hauskat yksityiskohdat, kuten esimerkiksi x-games –tyyppisesti temppuilevat polkupyöräilijät, lisäävät tarttumapintaa elokuvan tanssinumeroihin.

Lämminhenkinen elokuva tuo iloisessa asenteessaan mieleen sekä alkuperäisen Maija Poppasen että myös Hollywoodin kultakauden musikaalit. Vuoden 1964 filmatisointiin verrattuna elokuva suhtautuu kuitenkin huomattavasti kriittisemmin finanssi- ja pankkimaailmaan. Nyt pankinjohtaja on kiero ja sokean ahneuden ajama opportunisti, ja se kerrotaan elokuvassa alleviivaten, niin että pienikin katsoja sen ymmärtää.

Hieman jännempiä jaksoja elokuvassa on muutama, mutta tilanteet ratkeavat niissä nopeasti parhain päin. Katsoja voi aina luottaa hyvän lopulta voittavan ja ahneen saavan ansionsa mukaan – joskin elokuvan hengen mukaisesti eli varsin leppoisasti. Leppoisa on myös elokuvan tempo. Tanssinumerot ovat toki vauhdikkaita, mutta niiden välissä tarina etenee rauhalliseen tahtiin.

Elokuvan kotimainen dubbaus ja suomenkieliset laulut ovat laadukkaasti ja selkeästi toteutettu.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vanhaan Lontooseen. Tunnistitko kaupungista mitään tuttua?
  • Arvasitko itse missään vaiheessa, missä tärkeä osakepaperi voisi olla?
  • Takanreunalla ollut maljakko oli “mittaamattoman arvokas” lasten äidille. Mitä sillä tarkoitettiin?
  • Mitä elokuva kertoi mielikuvituksen voimasta? Oletko selvinnyt jostakin tilanteesta mielikuvituksen avulla?
  • Oliko elokuvalla mielestäsi jokin sanoma tai opetus? Mikä?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Maija Poppasen paluu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Maija Poppasen paluu

Disney :Maija Poppasen paluu 2018

"Katsoin ”Maija Poppasen Paluu” Finnkinon Kino palatsissa Turussa kaikkiaan 13 kertaa 9 kertaa orginlali ja 3 dub. Suomeksi. Minusta ei minkään musikaalin tai teatteri näytelmän maine pitäisi olla niin ” pyhä ja loukkaamaton” Etteikö niistä voi tehdä uusia versioita. Tämä ” Maija Poppasen paluu” on esimerkki uudesta ja raikkaasta esityksestä. Pitää antaa uusillekin tulkinnoille tilaisuus. Mielestäni tämän uuden ” Maija Poppanen paluu” on selkeän yksinkertainen että sitä haluaa katsoa jopa usein. Lisää vastaavaa pitäisi olla. Onhan P.L.Travers kirjoittanut peräti 8 kirjaa... Siinä missä pojille ja miehille on Batman ja Spiderman Mary Poppins voisi olla tytöille ja naisille vastaava . Batman ja Spiderman on tehty kymmeniä leffoja Mary Poppins/ Maija Poppasesta vain 2!!!! 55 vuoden aikana....! Vihdoinkin tuli päivitys 2000 -luvulle ” Maija Poppasen paluun” mukana . Lisää uusia versioita voisi olla kiva. Ensimmäisestäkin 1964 versiosta voisi tehdä uuden. Olin riemuissani ”Mary Poppins Returns/ Maija Poppasen paluu” Ole jo ostanut Blue Rayn/ Dvd:n Myös Applen iTunesta voi ostaa ja ladata kyseisen leffan alkuperäisellä eli Englannin kielellä. Lopuksi kiitoksia Rob Marshall ja Emily Blunt kivasta leffasta! Lisää uusia kiitos!"
Johanna Östenson

Arvioijan ikä: 53

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 16

Hirveä dubattu suomiversio

"Vuokrasin erehdyksessä Maija Poppasen paluu elokuvan Elisa viihteestä, ja huomasin vasta katsoessani sitä, että siitä ei ole saatavilla kuin Suomiversio. Bubbaus on aivan kamala huulisynkkaa ei ole edes yritetty saada osumaan, äänet eivät sovi henkilöilleen ja niiden toteutuksessa oli koko ajan hirveän hosumisen maku. En suosittele tätä versiota, alkuperäisestä en pysty sanomaan, koska en ole sitä nähnyt..."
Tomerell

Arvioijan ikä: 54

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 1© Koulukino 2024