‹ Takaisin

Maleficent 2: Pahan valtiatar

4-6
7-9
10-12
13-15
toimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Maleficent 2: Pahan valtiatar jatkaa tarinaa elokuvan Maleficent – Pahatar tapahtumien jälkeen, jolloin meille selvisi, miten yhden Disneyn pahamaineisimman konnan sydän kovettui ja hän tuli langettaneeksi kirouksen pikkuisen prinsessa Auroran ylle. Uusi tarina kuvailee sarvekkaan haltijattaren ja tulevan kuningattaren monimutkaisia välejä vuosia myöhemmin heidän solmiessaan uusia liittolaisuuksia ja kohdatessaan uusia vastustajia yrittäessään suojella taikamaailman olentoja. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Disneyn toinen elokuva Pahattaresta jatkaa siitä, mihin ensimmäisessä jäätiin. Näyttävillä erikoistehosteilla ladattu seikkailuelokuva yhdistää mukaansatempaavasti perinteisiä prinsessaunelmia ja komean näköistä fantasiatoimintaa.

Elokuvan keskiössä on kahden erilaisen valtakunnan, keijuväen ja ihmisten, rinnakkaiselon vaikeus. Rauha on häilyväinen, kun sodan ja väkivallan ääni on voimakkaampi kuin suvaitsevaisuuden. Analogia on aina ajankohtainen, samoin kuin elokuvan taustalta löytyvä teema: ikiaikainen taistelu hyvän ja pahan välillä.

Parhaimmillaan hyvän ja pahan kamppailu on silloin kun henkilöt valintoineen sijoittuvat jonnekin ääripäiden välille. Uudessa Pahatar-elokuvassa löytyy puhtaasti hyviä ja puhtaasti pahoja henkilöhahmoja, mutta myös lukuisia harmaalla alueella operoivia toimijoita. Asiat eivät ole aina mustavalkoisia, elokuva osoittaa. Nuorille Maleficent 2: Pahan valtiatar voi toimia hyvänä avauksena oman maailmamme vastaavanlaisten tapahtumien ja ilmiöiden pohdiskeluun.

Pahattaren voi katsoa harkinnan mukaan myös ikäjouston puitteissa, mutta muutamat elokuvan synkemmistä visioista saattavat olla pelottavia. Taisteluita on varsinkin elokuvan loppuosassa runsaasti, joskin ne on toteutettu pääsääntöisesti verettömästi. Graafista väkivaltaa elokuvassa ei ole, sen sijaan joidenkin henkilöiden julmuus on paikoin äärimmäistä. Paha saa kuitenkin palkkansa, eikä siitä ole epäilystäkään elokuvan aikana.

Jännittävintä materiaalia tasapainotetaan lempeällä huumorilla, ja tarinassa säkenöi toiveikas henki, erityisesti prinsessa Auroran kautta. Neuvokkaasta ja uteliaasta prinsessasta ei ehkä ole stereotypioita rikkomaan, mutta hänen uskonsa oikeudenmukaisuuteen ja rauhan mahdollisuuteen ovat avaintekijöitä väkivallan kierteen katkeamisessa. Sodat loppuvat rauhalla ja aseiden laskemisella, ei miekkojen kalistelulla, elokuva kiteyttää.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa Ulstead ja Moors ajautuvat konfliktiin. Olisiko ollut mitään keinoja ennaltaehkästä konfliktin syntyä?
  • Piirrä paperille jana ja merkitse sen toiseen päähän ”hyvä” ja toiseen päähän ”paha”. Sijoita elokuvan keskeiset henkilöt janalle heidän toimintansa perusteella. Pohdi henkilöiden paikkaa janalla ja sitä, miksi he ovat mielestäsi päätyneet valitsemallesi kohdalle.
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Maleficent 2: Pahan valtiatar

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Maleficent 2: Pahan valtiatar

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024