‹ Takaisin

Mamma Mia! Here We Go Again

4-6
7-9
10-12
13-15
lämminhenkinenoptimistinen

Elokuvan synopsis

Kokonainen vuosikymmen on kulunut siitä, kun Mamma Mia! Elokuva nousi valtavaksi menestykseksi ympäri maailmaa. Nyt kutsumme sinut takaisin maagiselle Kalokairin saarelle Kreikkaan, kokonaan uuden, ABBAn kappaleisiin pohjautuvan musikaalin pariin!

Elokuva kulkiessa ajassa taaksepäin ja kertoessa, miten tarina sai alkunsa, Lily James näyttelee nuorta Donnaa. Nuorien Rosien ja Tanyan rooleissa nähdään Alexa Davies (A Brilliant Young Mind) ja Jessica Keenan Wynn (Broadway-musikaali Beautiful). Nuorta Samia näyttelee Jeremy Irvine (War Horse), kun taas nuori Bill on Josh Dylan (Liittoutuneet) ja nuori Harry on Hugh Skinner (Kill Your Friends).

Mamma Mia! Elokuvasta rooleihinsa palaavat Oscar®-voittaja Meryl Streep Donnana, Julie Walters Rosiena ja Christine Baranski Tanyana. Amanda Seyfried ja Dominic Cooper nähdään jälleen Sophien ja Skyn rooleissa, ja Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård sekä Oscar®-voittaja Colin Firth palaavat näyttelemään Sophien mahdollisia isiä, Samia, Billiä and Harrya. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Hittimusikaalin jatko-osa on hyväntahtoinen, kiiltokuvamainen feelgood-komedia.

Ensimmäisessä Mamma Mia -elokuvassa arvuuteltiin, kuka Donnan kolmesta nuoruudenrakastetusta on nuoren Sophien isä. Samaa teemaa jatkaa vielä hieman avoimemmin myös Mamma Mia! Here We Go Again: kuka harrastaa seksiä, kenen kanssa, miksi, ja mitä siitä seuraa?

Elokuvan muita keskeisiä teemoja ovat perhe, ystävyys, luottamus ja itseluottamus. Sophien kirjavan perheen suurin vahvuus on läheisten tukeminen, lempeä ymmärtäminen ja kannustaminen joka tilanteessa. Nuoren Donnan elämänvaiheiden kuvausta värittävät elämänjano ja katsojaa rohkaiseva, intuitiivinen itseluottamus.

Musikaalielokuvassa on runsaasti laulu- ja tanssikohtauksia. Eräässä kohtauksessa nähdään myös pyörätuolissa tanssiva nainen. Varsin lämminhenkinen elokuva viihdyttää nuoriakin katsojia vanhempien harkinnan mukaan; ikärajaltaan elokuva on kaikille sallittu, eikä siinä ole varsinaista visuaalista seksuaalista sisältöä, mutta juonellisesti ja temaattisesti satunnainen seksi on alituisesti läsnä.

Keskustelun tueksi

  • Sophie toivoo, että hänen edesmennyt äitinsä olisi hänestä ylpeä. Kaikki vakuuttavat Sophielle, että näin on ilman muuta. Miksi asia on Sophielle niin tärkeä? Entä miksi arvelet hänen epäröivän?
  • Millaisissa tilanteissa Sophie tuntee äitinsä olevan läsnä? Millainen merkitys äidillä on Sophielle näissä tilanteissa?
  • Millaisin eri tavoin Sophien isät ja muut läheiset osoittavat hänelle tukeaan?
  • Nuori Donna toteaa kumppaneilleen useaan otteeseen, ettei “yleensä ole sellainen tyttö”. Mitä Donna tällä tarkoittaa ja miksi hän haluaa korostaa sitä? Miksi arvelet elokuvan tekijöiden alleviivanneen aihetta?
  • Mitä mieltä olet Donnan tekemistä valinnoista elokuvassa? Tekeekö Donna hyviä päätöksiä? Entä huonoja?
  • Julie Waltersin esittämä Rosie hoitaa sydänsurujaan syömällä kakkua. Millaisessa valossa herkuttelu esitetään elokuvassa? Mitä tunnesyöminen tarkoittaa ja voiko siitä olla haittaa?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mamma Mia! Here We Go Again

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mamma Mia! Here We Go Again

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024