‹ Takaisin

Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Vuoden 2015 alkuun saakka Marcus ja Martinus olivat kaksi aivan tavallista poikaa, jotka rakastivat musiikkia. Villeimmissä unelmissaankaan he eivät osanneet aavistaa, mitä seuraavaksi olisi luvassa: nykyään Norjan suosituimmiksi teini-idoleiksi nousseiden kaksosveljesten keikat myydään loppuun ennätysajassa ja heitä fanitetaan kaikkialla Pohjoismaissa. Pojat itse kertovat, että fanit ovat heille kaikki kaikessa ja vaikka suosio välillä hämmentääkin heitä hieman, he ovat innoissaan saavutuksistaan. Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin seuraa poikien uraa syksylle 2016 saakka, jolloin he esiintyivät kahdesti täpötäydelle Spektrum-areenalle Oslossa. Lokakuussa julkaistiin kaksikon uusin levy Together, josta on jo tullut valtava menestys. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin on kepeä dokumentti, joka esittelee suursuosioon nousseiden kaksospoikien arkea nuorina tähtinä. Yhtyeen faneille elokuva antaa ainutlaatuisen tilaisuuden laulaa mukana ja kurkistaa idolien kulissien taakse. Vanhemmille elokuva on raikas tuulahdus nuoruudesta ja tinkimättömästä ihailusta. Hyvällä hengellä toteutettu dokumentti kohtelee sekä nuoria päähenkilöitä että tunteikkaita ihailijoita lempeästi.

Elokuva on iloisten ja sympaattisten poikien ansiosta pääosin kepeä. Julkisuuden paineet, väsymys ja musiikkiuran vaatima kova työ koulunkäynnin ohella tuovat elokuvaan vakavampia sävyjä. Menestyksen eri puolien esittely onkin TV:n laulukilpailuiden ja julkkiskulttuurin aikakaudella tarpeen. Pojat vaikuttavat pääosin aidosti nauttivan laulamisesta ja esiintymisestä, mutta elokuva herättää myös kysymyksiä lapsitähteyden eettisyydestä ja tuotantokoneiston vastuusta nuorten jaksamisessa. Ajoittaisesta kyllästymisestä ja ristiriidoista huolimatta poikien yhteishenki ja tuki toisilleen on korvaamatonta.

Keskustelun tueksi

Marcus ja Martinus ovat saavuttaneet jättimäisen suosion hyvin nuorina. Pohtikaa julkisuuden eri puolia.

  • Mitä hyviä ja huonoja asioita julkisuudesta voi seurata? Millaisia paineita julkkikset voivat kohdata? Miettikää esimerkkejä elokuvasta.
  • Pitääkö julkkiksen olla aina hyvällä tuulella ja jaksaa hymyillä, esiintyä tai tavata fanejaan?
  • Millaista on nousta julkisuuteen lapsena tai nuorena? Miten suosion paineita ja varjopuolia jaksaa nuorena?
  • Minkälaista tukea lapsina ja nuorina julkisuuten nousevat tarvitsevat aikuisilta? Miten poikien isä toimi eri tilanteissa? Oliko hän mielestänne hyvä tuki? Vaatiko hän pojilta sopivasti tai liikaa?

Dokumenttielokuva eroaa fiktioelokuvasta siten, että siinä esitellyt ihmiset ja tapahtumat ovat todellisia. Kuitenkin myös dokumentin tekijät valikoivat mitä ja miten haluavat asioita esittää.

  • Millaisia asioita elokuva kertoo poikien elämästä? Mitä on otettu mukaan, mitä kenties jätetty pois?
  • Mitä dokumentin tekijät haluavat elokuvallaan kertoa?
  • Kuinka paljon omasta elämästään kannattaa jakaa? Minkä ikäinen on kypsä arvioimaan, mitä haluaa julkisuudessa näyttää (esim. oma koti, perhe, erilaiset tunteet)?
  • Miten dokumenttielokuva voi vaikuttaa kuvaamiensa ihmisten elämään? Millainen vastuu dokumentin tekijöillä on siitä, millaisina asiat esitetään?
  • Lue dokumenttielokuvasta Koulukinon ja Kansallisen audiovisuaalisen instituutin sivuilta.
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Marcus & Martinus: Yhdessä unelmiin

Paras!!!

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 10© Koulukino 2024