‹ Takaisin

Mary ja noidankukka

4-6
7-9
10-12
13-15
mielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Mary on 12-vuotias tyttö, joka viettää tylsistyneenä kesälomaansa sukulaistensa luona. Eräänä päivänä hän seuraa kissaa metsään, josta löytyy kaunis sininen kukka ja luudanvarsi. Kukka ja luuta heittävät Maryn ja kissan kohti pilviä, kauas Endor Collegeen, taikojen kouluun!

Mary ja noidankukka perustuu Mary Stewartin klassikkoromaaniin Pikku noitaluuta ja sen on ohjannut Studio Ghiblillä aiemmin työskennellyt Hiromasa Yonebayashi (Kätkijät, Marnie – tyttö ikkunassa). (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

Mary ja noidankukka tempaa mukanaan mielikuvitusta kutkuttavaan seikkailuun. Kauniissa animaatiossa nähdään omituisia otuksia ja jännittäviä yksityiskohtia, joissa riittää ihmeteltävää monen ikäiselle. Pienellekin katsojalle löytyy saduista tuttuja elementtejä, kuten tyypillistä noitakuvastoa (kissat, lentävät luudat), jotka helpottavat tarinan seuraamista.

Mary on hyvää tarkoittava tyttö, jolle sattuu ikäviä kommelluksia aina, kun hän yrittää auttaa muita. Vaikka noidankukka paljastaa Marysta erityisiä voimia, hänen todelliset vahvuutensa piilevät lopulta hänestä itsestään löytyvissä ominaisuuksissa: rohkeudessa, auttamishalussa ja uteliaisuudessa. Tarina kannustaa tunnistamaan ja hyödyntämään kaikkien omia vahvuuksia.

Tarina antaa ajattelemisen aihetta siitä, millaisia seuraamuksia riitelyllä ja valehtelulla voi olla, ja toisaalta miten toisista voi löytyä tukea tiukassa tilanteessa. Eettisiä kysymyksiä, kuten eläimillä tehtäviä kokeita, lähestytään sadunomaisesta näkökulmasta, mikä rohkaisee kiinnostaviin keskusteluihin näistä aiheista myös lapsen tai nuoren kanssa.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia henkilöitä Mary ja Peter ovat?
  • Millainen paikka taikakoulu on? Millaisia hahmoja siellä on? Mikä on taikakoulun hauskin asia? Onko siellä jotain pelottavaa?
  • Miksi Peter härnää Marya? Miten he ratkaisevat riitatilanteet?
  • Mary on yleensä kömpelö, mutta noidankukan avulla taikakoulun lahjakkaimpia oppilaita. Kuitenkin hän pelastaa ystävänsä lopulta ilman noitavoimia. Mitkä Maryn vahvuudet ja erityisvoimat mielestäsi ovat?
  • Taikakoulussa tehdään kokeita eläimillä. Mitä mieltä olet tieteen vuoksi tehdyistä eläinkokeista?
  • Elokuvan ohjaaja Hiromasa Yonebayashi on aiemmin työskennellyt pitkään kuuluisalla japanilaisella animaatiostudio Ghiblillä. Oletko nähnyt Studio Ghiblin elokuvia (mm. Naapurini Totoro, Prinsessa Mononoke, Henkien kätkemä)? Löydätkö niistä yhteisiä piirteitä Mary ja noidankukka -elokuvaan?
  • Oletko nähnyt tai lukenut muita tarinoita, joissa on noitia ja taikuuksia?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mary ja noidankukka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mary ja noidankukka

Liian lapsellinen minulle.

"En tykkää yhtään. Suositellaan vain 5-9 vuotiaille."
Veera

Arvioijan ikä: 15

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 5© Koulukino 2024