‹ Takaisin

Me ollaan parhaita!

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Me ollaan parhaita! sijoittuu vuoden 1982 Tukholmaan. Se on elokuva Bobosta, Klarasta ja Hedvigistä: kolmesta 13-vuotiaasta tytöstä, jotka vetelehtivät kaduilla ja höpöttävät. Jotka ovat vahvoja ja rohkeita ja kovia ja heikkoja ja sekaisin ja outoja. Joiden täytyy pärjätä itsekseen aivan liian aikaisin. Joiden täytyy lämmittää kalapuikkoja leivänpaahtimessa kun äiti on baarissa. Jotka perustavat punk-bändin vaikkei heillä ole soittimia – ja vaikka kaikki sanovat että punk on kuollut. Se on elokuva, jossa on paljon musiikkia, runsaasti huumoria ja roppakaupalla elämäntotuuksia. (Lähde: SF Film)

Tietoa kasvattajalle

Me ollaan parhaita sopii jokaiselle, joka on ollut joskus 13. Elokuvassa käydään läpi ensimmäiset alkoholi-, tupakka- ja poikaystäväkokeilut, kädestä pitämiset ja se, kun uskaltaa soittaa ihastuksen kotipuhelimeen; identiteetin, oman tyylin ja oman maailmankatsomuksen etsimiset. Tunteet ovat isoja ja näkemykset mustavalkoisia. Kolmikon rauhallisin tyyppi, Hedwig, tulee uskonnollisesta, kristitystä kodista, ja välillä räiskyvän Klaran ateistinen ja poliittinen ajattelu synnyttää ristiriitatilanteita.

Elokuva kysyy myös: Mitä on hyvä ystävyys? Tytöt eivät ole aina parhaita mahdollisia ystäviä toisilleen, mutta oppivat, että parhaan mielen saa kun pitää yhtä. Omaan itseen uskominen ja oman porukan energia vie tytöt jopa naapurikunnan bändikatselmukseen, eivätkä he välitä isojen poikien huutelusta.

 

Keskustelun tueksi

Elokuva kertoo tavallisten ruotsalaistyttöjen elämästä 1980-luvulla. Elokuva kannustaa pohtimaan tyttöjen asemaa ja esimerkiksi harrastusmahdollisuuksia, erilaisia alakulttuureja ja maailmankatsomuksia, punk-aatetta ja ystävyyttä.

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Me ollaan parhaita!

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Me ollaan parhaita!

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024