‹ Takaisin

Megalodon

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kansainvälisen merenalaisen tarkkailuohjelman sukellusvene on joutunut valtavan olennon hyökkäyksen kohteeksi, ja nyt sukellusvene miehistöineen on uponneena Tyynenmeren syvimmässä haudassa. Ajan käydessä vähiin kiinalainen valtamerentutkija, tohtori Zhang (Winston Chao), palkkaa vastoin tyttärensä Suyinin (Li Bingbing) tahtoa entisen syvänmeren pelastussukeltajan Jonas Taylorin (Jason Statham). Suyinin ja Taylorin on yhdistettävä voimansa pelastaakseen miehistön sekä koko valtameren pysäyttämättömältä uhalta: yli 20-metriseltä hailta, joka tunnetaan nimellä megalodon. Sen luultiin kuolleen sukupuuttoon mutta se on hyvinkin elossa… ja nälkäinen.

Jonas kohtasi saman hirvittävän olennon jo viisi vuotta sitten mutta kukaan ei uskonut häntä. Nyt, yhdessä Suyinin kanssa, Taylorin on voitettava pelkonsa ja henkensä uhalla palattava meren syvyyksiin… ja kohdattava jälleen kaikkien aikojen mahtavin ja suurin saalistaja. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Megalodon on suhteellisen vakava hirivöjännäri, jota ei ole kevennetty seikkailullisilla elementeillä. Kyse ei ole myöskään Haihurrikaani-tyyppisestä, yliampuvasta toimintakomediasta.

Tieteilijöiden löytämä jättiläishai syö ihmisiä ja eläimiä. Ihmisten syömistä ei ole kuvattu yksityiskohtaisesti tai verisesti, mutta väkivaltaisen kuoleman uhka on jatkuvasti läsnä, ja myös yksi irtonainen raaja nähdään. Hai uhkaa myös lapsia ja lemmikkieläimiä, ja elokuvassa nähdään jonkin verran eläinten verta.

Elokuvan arvoja ovat yhteistyö ja ryhmähenki, määrätietoisuus, rohkeus ja etenkin uhrautuminen. Myös omien virheiden myöntämistä sivutaan. Elokuvan naiset ovat päteviä ja pelottomia, mutta useimmissa tilanteissa sankareina ja pelastajina toimivat silti miehet. 

Keskustelun tueksi

  • Megalodon-hai esitetään elokuvan pahiksena. Pohdi, voiko eläin olla paha.
  • Tieteilijäryhmällä on vilpittömät aikeet, kun he löytävät megalodonin. Miksi tällainen löydös olisi merkittävä? Voisiko siitä olla myös haittaa?
  • Millaisin eri tavoin ihmisen suhde luontoon esitetään elokuvassa? (Esim. tutkimuksen rahoittanut miljardööri, uimarit rannalla, tieteilijäryhmä)
  • Mitä mieltä olet siitä, että elokuvassa korostetaan uhrautumista? Ovatko kaikki elokuvassa nähtävät uhraukset välttämättömiä? Onko tilanteita, joissa on järkevämpää pelastautua kuin uhrata itsensä, vai onko uhrautuminen aina sankarillista? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Megalodon

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Megalodon

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024