‹ Takaisin

Men in Black: International

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinentoimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttava

Elokuvan synopsis

Men in Black on aina suojellut Maata universumin pohjasakalta. Tässä uudessa seikkailussa sillä on vastassaan kaikkien aikojen suurin ja globaalein uhka: myyrä Men in Black -järjestön sisällä. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Neljänteen elokuvaan edennyt Men in Black -sarja jatkaa aikaisemmista elokuvista tuttua linjaa: vauhdikkaassa tieteistarinassa katsojalle tarjotaan täyslaidallinen läpänheittoa ja erikoistehosteiden ilotulitusta.

Tarinan on ranka on toimintaseikkailuille tyypillinen: päähenkilöiden on yhdessä kohdattava ja voitettava ylivoimainen vihollinen. Yhteistyö on voimaa ja tiimin sankariksi voi nousta yllättäväkin henkilö. Tämän perusrungon ympärille on rakennettu positiivisessa hengessä kulkeva tieteiselokuva, jonka tietää ensimmäisestä hetkestä lähtien päättyvän onnellisesti.

Vaikka elokuvassa räiskitään ronskisti ikäviä avaruusolioita vastaan, niin komediallisille tieteiselokuville ominaisesti väkivalta ei ole graafista – joskin erikoistehosteissaan se on usein näyttävää katsottavaa. Tyyliltään MIB International liikkuu samoissa vesissä kuin esimerkiksi monet viime aikojen supersankarielokuvista. Painopiste on hauskuudessa ja visuaalisessa näyttävyydessä. Konfliktit ratkaistaan laserasein ja painimalla, mutta taistelut on toteutettu pääasiassa kieli poskessa. Sikäli elokuva voi sopia ikärajajouston puitteissa myös nuoremmille katsojille.

Tosin nuoremmilta katsojilta saattaa osa elokuvan huumorista mennä täysin ohi, sillä usein aiheet ovat peräisin täysin aikuisten maailmasta. Toisaalta teini-ikäiselle katsojalle verhon raottaminen juuri tähän maailmaan saattaa olla erityisen kiinnostavaa. Tyyliltään elokuvan läpänheitto on lähinnä sarkastista, joten mitä paremmin katsojalle ironia ja sarkasmi avautuu, sen paremmin sanallinen huumori uppoaa.

Nykypäivän tieteiskomedialle tyypillistä digitaalista komiikkaa sen sijaan ymmärtävät hyvin kaikki. Elokuva vilisee omituisia ja pähkähulluja avaruusolentoja, joille tapahtuu omituisia ja pähkähulluja asioita. Avaruusolennot ovat paitsi hauskaa seurattavaa, ne myös kutkuttavat mielikuvitusta. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat ympäri maapalloa, joten se tarjoaa pienen ikkunan toisiin maihin ja kulttuureihin – joskin hyvin länsimaisesta näkökulmasta.

Tieteiselokuvissa on usein keskimääräistä enemmän yritystä monipuolisempaan, tai ainakin tavallisuudesta poikkeavaan henkilögalleriaan. Tässä myös MIB kunnostautuu. Esimerkiksi ns. buddy-elokuvista tuttua asetelmaa on päivitetty nykypäivään sopivaksi, kun sankarillisten miesten rinnalle on nostettu yhtä tehokkaita naispuolisia agentteja. Myös monista sivurooleista löytyy samankaltaista ajatusta, vaikka elokuvaa ei aivan stereotypioita rikkovana voikaan pitää.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvassa kerrotaan Agentti H:n ”muuttuneen” vuosien saatossa. Mitä tällä mahdetaan tarkoittaa?
  • Agentti M on lapsesta alkaen halunnut agentiksi. Onko sinulla toiveammattia johon olet halunnut pienestä pitäen?
  • Elokuva on täynnä omituisia liikennevälineitä ja vielä omituisempia olentoja. Suunnittele oma liikenneväline sekä kuski sille!
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Men in Black: International

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Men in Black: International

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024