‹ Takaisin

Mestarietsivä Sherlock Gnomes

4-6
7-9
10-12
13-15
intertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Kun puutarhatontut Gnomeo ja Julia ystävineen saapuvat Lontooseen, heidän suurin huolenaiheensa on saada uusi puutarha kuntoon kevättä varten. Pian kuitenkin selviää, että joku kaappaa puutarhatonttuja ympäri kaupunkia. Kun he huomaavat perheensä ja ystäviensäkin kadonneen, on vain yksi tonttu, joka voi auttaa… Sherlock Gnomes. Kuuluisa yksityisetsivä ja Lontoon puutarhatonttujen vannoutunut suojelija saapuu apurinsa Watsonin kanssa tutkimaan tapausta. Mysteeri johdattaa puutarhatontut seikkailuun omasta tutusta puutarhasta aina kaupungin tutkimattomiin kolkkiin asti. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Sherlock Gnomes on komediajännäri ja salapoliisitarina, jossa pelastetaan pyöreäposkisia puutarhatonttuja sarjamurhaajalta.

Jotkin tarinan hahmot ovat tuttuja jo Shakespearea tulkinneesta puutarhatonttuanimaatiosta Gnomeo & Julia (2011). Intertekstuaalisuus on keskeinen osa myös Sherlock Gnomesia, sillä elokuvan päähenkilöinä seikkailevat Arthur Conan Doylen luomat mestarietsivä Sherlock Holmes ja tämän apuri, tohtori John Watson.

Sherlock Gnomes käsittelee johtolankojen etsimisen lomassa erityisesti ystävyyttä ja parisuhdetta. Elokuva korostaa Sherlockin älyn lisäksi hänen ääretöntä töykeyttään ja johdattelee pohtimaan Sherlockin ja Watsonin ystävyyden ja työtoveruuden dynamiikkaa. Johtolankoja etsiväkaksikon kanssa selvittelevät rakastavaiset Julia ja Gnomeo, jotka puolestaan käyvät läpi erityisesti luottamuksen, oletusten ja parisuhteen hoitamisen teemoja, joita voi toki soveltaa myös nuoren katsojan ystävyyssuhteisiin.

Keskustelun tueksi

  • Millaisia pahiksia elokuvassa nähdään? Miksi Moriarty haluaa tuhota puutarhatontut?
  • Entä millaisia ovat elokuvan sankarit?
  • Kuka on mielestäsi elokuvan tärkein roolihahmo?
  • Miksi Sherlock kohtelee Watsonia ikävästi? Miten asiat selviävät? Onko Watsonin tapa puuttua asiaan mielestäsi hyvä?
  • Miksi Julia ja Gnomeo riitaantuvat? Miten he selvittävät erimielisyytensä?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mestarietsivä Sherlock Gnomes

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mestarietsivä Sherlock Gnomes

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024