‹ Takaisin

Metsästäjä ja talvinen taistelu

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Metsästäjä ja talvinen taistelu kertoo, mitä tapahtui ennen Lumikin tarinan tapahtumia. Chris Hemsworth ja Oscar®-voittaja Charlize Theron palaavat rooleihinsa eeppisessä toimintaseikkailussa, jossa heidän rinnalleen liittyvät Emily Blunt ja Jessica Chastain. Theron on paha kuningatar Ravenna, joka pettää julmasti hyväntahtoisen sisarensa Freyan (Blunt) luottamuksen ja jäädyttää tämän sydämen hylkimään rakkautta. Freya saa käyttöönsä jäiset voimat, joita hän ei tiennyt omaavansa. Valtataistelu kahden kuningattaren välillä yltyy sodaksi. Rintamalle astuu Freyan uskollinen soturi, metsästäjä Eric (Hemsworth). Hänen rinnallaan kulkee toinen taistelija Sara (Chastain) – ainoa nainen joka on onnistunut valloittamaan hänen sydämensä. Ericin on autettava Freyaa päihittämään sisarensa tai ilkeä Ravenna saa valtakunnan haltuunsa ikiajoiksi. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Lumikki ja metsästäjä -elokuvan tarinaa esiosan tapaan pohjustava ja samalla myös jatkava elokuva toimii perinteisen fantasiasadun tapaan: ilkeä kuningatar huiputtaa hyvän kääntymään pahan puolelle, mutta rehellinen ja hyveellinen hahmo nousee pahuutta vastaan ja lopulta hyvä voittaa. Elokuva on käsikirjoitukseltaan ja hahmonkasvatukseltaan hyvin perinteinen ja suoraviivainen, mutta visuaalisesti rikkaan fantasiamaailmansa ja väkivaltaisuutensa vuoksi näyttää aikuisemmille katsojille suunnatulta.

Elokuva on jo nimensäkin mukaisesti hyvin sotaisa, mutta toiminta on ikärajan puitteissa toteutettua fantasiataistelua. Mukana on myös leppoisaa huumoria, hauskoja hahmoja sekä hahmojen välistä sanailua, mikä keventää tarinan tunnelmaa.

Elokuvan hahmokatalogi on monipuolinen ja stereotypioita rikkova: pahan puolella on kaksi julmaa ja kaunista kuningatarta, hyvien puolella rehti sankari sekä hänen soturivaimonsa, jossa on Urhea-elokuvasta tutun Meridan piirteitä. Sivurooleissa nähdään niin ikään tyypillisistä sukupuolirooleista eroavia hahmoja.

Keskustelun tueksi

  • Keskustelkaa sisarusten välisistä suhteista, mahdollisesta kilpailuasetelmasta ja viha-rakkaussuhteesta. Miksi Freyasta tuli ilkeä? Miksi siskokset Freya ja Ravenna päätyivät nousemaan toisiaan vastaan?
  • Elokuvan kantavana teemana on uskollisuus: toisaalta sotilaan lojaalius johtajaansa kohtaan, toisaalta ystävän ja puolison luotettavuus toisiaan kohtaan. Millainen on luotettava ystävä? Entä pitääkö sodassa johtajan puolesta tehdä kaikki kyseenalaistamatta vai missä kulkee raja uskollisuuden ja oman moraalin välillä?
  • Elokuvan sukupuoliroolit ovat Hollywood-elokuvalle harvinaisen tasa-arvoisia. Miten tämä näkyy elokuvassa? Ovatko hahmot mielestäsi onnistuneita? Entä millaisia tarinan ilkeät kuningattaret olisivat, jos he olisivatkin miehiä?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Metsästäjä ja talvinen taistelu

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Metsästäjä ja talvinen taistelu

Freya parka 1 tähti

"Elokuva oli suurempi pettymys kuin olisi voinut odottaa. Freyaa (loistava Emily Blunt) kävi sääliksi, antoi sisarensa huijata itseään. Metsästäjä ja Sara olivat tyypillisiä sankarihahmoja, joista tuli mieleen Narnia elokuvien lapset. Ravenna oli taas pahoja tekemässä. Freya olisi ansainnut paljon parempaa. Bluntin takia elokuva saa 1 tähden. Elokuva on rajumpi kuin luulisi. Siksi k14."
Ap

Arvioijan ikä: 33

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 14



© Koulukino 2024