‹ Takaisin

Mia ja valkoinen leijona

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinenympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Kymmenvuotiaan Mian elämä muuttuu kertaheitolla, kun hänen perheensä päättää jättää Lontoon ja muuttaa Afrikkaan leijona-farmille. Mia ei iloitse asiasta mutta hänen mielensä muuttuu, kun kaunis valkoinen leijona, Charlie, syntyy. Mian ja Charlien välille muodostuu aivan erityinen side.

Charlien täyttäessä kolme Mia saa selville isänsä ikävän salaisuuden. Charlie saattaa olla vaarassa, ja Mia päättää paeta yhdessä leijonan kanssa. Ystävykset lähtevät uskomattomalle matkalle halki Etelä-Afrikan savannien löytääkseen paikan, jossa Charlie voi elää vapaana. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva kertoo Mian kasvusta ja kypsymisestä, perheen dynamiikasta sekä tytön ja leijonan välisestä, lujasta ystävyydestä.

Tarinan alussa Mia on 10-vuotias ja etsii paikkaansa uudessa ympäristössä. Koko perhe saa osansa Mian tunnekuohuista. Vuosien mittaan kehkeytyvä luottamus leijonanpennun ja tytön välillä tasoittaa tunteita ja antaa Mialle myös tilaisuuksia kokea onnistumisia ja ehdotonta hyväksyntää.

Mian ja Charlie-leijonan läheisyys on vaikeaa erityisesti Mian isälle, joka haluaa suojella lastaan villipedolta. Mian ja isän näkökannat ovat niin vastakkaiset, että keskusteluyhteyttä ei tahdo löytyä, vaikka molemmat tarkoittavat hyvää. Myös Mian lempeällä ja eläinrakkaalla veljellä on merkittävä rooli tapahtumien kulussa.

Elokuvalla on myös selkeä sanoma: Afrikan luonnonvarainen leijonakanta vähenee jatkuvasti, eikä leijonien kasvatus farmeilla kestä eettistä tarkastelua.

Keskustelun tueksi

  • Mia haluaa pelastaa leijonan hinnalla millä hyvänsä. Toimiiko Mia mielestäsi oikein? Miksi Mia ei kerro rehellisesti asiasta perheelleen? Olisiko tarina voinut päättyä huonosti? Onko Mia mielestäsi hyvä roolimalli?
  • Millä tavalla Mian ja Mick-veljen sisarussuhde kehittyy elokuvan aikana?
  • Elokuvassa todetaan, että Charlie-pennusta kasvaa väistämättä tappava villipeto, vaikka Mia olisikin eläimelle tuttu. Onko elokuvan tarina mielestäsi uskottava? Selvitä, miten elokuvan kuvaukset on toteutettu.
  • Miten Mian perheessä kommunikoidaan? Miten Mia kohtelee perheenjäseniään? Miksi Mia ei koe tulevansa kuulluksi? Miten Mia olisi voinut saada äänensä kuuluviin? Miten Mian perheessä olisi voitu parantaa kommunikaatiota?
  • Millaisilla teoilla maailmaa voi muuttaa? Miten elokuvan eri henkilöt suhtautuvat vallitseviin olosuhteisiin ja moraalisiin valintoihin?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mia ja valkoinen leijona

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mia ja valkoinen leijona

Arvioijan ikä: 12

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 12© Koulukino 2024