‹ Takaisin

Milo - kuun vartija

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Milo – Kuun vartija on mm. Tokyo Anime Award Festivalilla ja Stockholm Film Festival Juniorissa palkittu koko perheen fantasia-animaatio. Kuun ja auringon vartijat siirtävät juhlallisessa seremoniassa vastuunsa seuraaville valituille. Kaikkien suureksi yllätykseksi pieni Milo tulee valituksi uudeksi Kuun vartijaksi. Milo ei kuitenkaan tunne itseään kykeneväksi täyttämään hänelle luovutettua kunnia-asemaa. Milo ei ole myöskään yksin mielipiteensä kanssa, ja sekä Kuun että Auringon vartijoiden tehtäviä alkaa havitella kieroin juonin muutkin. Aurinko ja Kuu sekä koko maailma ovat pian vaarassa. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Visuaalisesti rikas ja omaleimainen elokuva antaa mielikuvitukselle siivet. Tuntematonta planeettaa asuttavat odottamattomiin seikkailuihin joutuvat jännittävät hahmot kynttiläperheestä fauneihin ja humoristisiin pikkupiruihin. Arkisia asioita, kuten kuun ja auringon kiertoa, yötä ja päivää, tiiraillaan hauskasta vinkkelistä. Hahmojen joukossa on aika hurjia otuksia, eikä taisteluiltakaan säästytä. Ongelmien ratkaisut piilevät kuitenkin yhteistyössä, eivät pelkässä muskelissa. Tarinan hahmot ovat erilaisia – toiset viihtyvät pimeässä ja toiset valossa, mutta vastakkainasettelun sijaan elokuva kannustaa hyödyntämään kaikkien osapuolien vahvuudet. Ylitsepääsemättömiltä tuntuvat vaikeudet ovat selätettävissä yhteistyöllä.

Keskustelun tueksi

 

  • Miksi Milo tulee valituksi kuun vartijaksi? Onko Milo mielestäsi hyvä kuun vartija? Onko auringon vartijana sopiva tyyppi? Miksi he mielestäsi sopivat tai eivät sovi tehtäväänsä?
  • Millaisia vahvuuksia tarinan päähenkilöillä on (esim. empatia, peräänantamattomuus, toisen rauhoittamisen kyky, fyysiset voimat)? Miten he hyödyntävät niitä? Millaisia vahvuuksia sinulla on? Miten ihminen voi löytää omat vahvuutensa ja voimavaransa vaikealla hetkellä?
  • Mitä tarinan käärmeet edustavat? Miten ne pyrkivät vaikuttamaan hahmojen mieliin? Millaisia ikäviä tunteita (kateus, epäilykset itseä ja muita kohtaan…) tunnistat hahmojen ajattelussa? Onko sinulla joskus samanlaisia tunteita? Miten niitä voisi käsitellä?
  • Kuvaile elokuvan maailmaa ja sen otuksia. Miltä elokuva näytti? Millaisia hahmoja muistat? Millaisia tapahtumapaikkoja siinä oli?
  • Miten animaatio eroaa elokuvasta, jossa näyttelevät ihmiset? Mieti muita näkemiäsi animaatioelokuvia ja vertaa niitä Milo – Kuun vartija -elokuvaan. Mitä yhtäläisyyksiä ja eroja huomaat? Animaatioelokuvasta voit lukea lisää esimerkiksi Koulukinon sivuilta.

 

Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Milo - kuun vartija

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Milo - kuun vartija

Päähenkilönä herkkä poika

"joka lastenelokuvasta löytyy nykyään vahva ja osaava tyttöhahmo, mikä on tietenkin hyvä asia, mutta samalla hyvien poikaroolien kehittely tuntuu kokonaan unohtuneen. tässä elokuvassa on hieno, herkkä ja empaattinen päähenkilö - hyvä roolimalli katsojan sukupuolesta riippumatta!"

Arvioijan ikä: 42

Minkä ikäisille suosittelisit elokuvaa? 6© Koulukino 2023