‹ Takaisin

Mimmi Lehmä löytää kotiin

4-6
7-9
10-12
13-15
hyvää vuorovaikutustatunnetaitoja ruokkiva

Elokuvan synopsis

Kun maailmaa kierrellyt haikara ilmestyy maatilalle, Mimmi Lehmällä on syytä miettiä: mikä koti oikeasti on? Kuinka hän voi olla varma, että niitty ja maatila, jolla hän nyt asuu, ovat todella hänen kotinsa? Entä jos jossain muualla tässä suuren suuressa maailmassa on jotain parempaa? Varis yrittää näyttää ystävälleen, että ruoho ei ole vihreämpää tien toisella puolen – mutta joskus on eksyttävä löytääkseen tien kotiin. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Mimmi on utelias, reipas ja optimistinen lehmä, joka innostuu helposti ja on aina valmis kokeilemaan kaikkea uutta. Mimmi Lehmän paras ystävä Varis on varovaisen harkitsevainen ja joskus vähän tosikkokin. Yhdessä parivaljakko sopii mainiosti pohdiskelemaan elämän pieniä ja suuria kysymyksiä. 

Elokuvan keskeisiä teemoja ovat koti ja ystävyys. Lehmä ja varis tutustuvat maailmaa nähneeseen haikaraan, joka horjuttaa ystävysten välistä tasapainoa. Mimmiä kiinnostavat haikaran kokemukset ja näkemykset, ja haikarakin on valmis tutustumaan lehmän elämään ja tapoihin. Varautuneempi Varis pitäisi asiat mieluummin sillä tavalla kuin ne ovat aina olleet.  

Varis on mustasukkainen ja tuntee itsensä myös riittämättömäksi, kun Mimmi Lehmä haluaa lähteä matkustelemaan haikaran kanssa. Lopulta ystävykset kuitenkin löytävät yhteisen sävelen ja osaavat myös kertoa tunteistaan puolin ja toisin. 

Tarinan loppupuolella Mimmi eksyy pimeään metsään. Mimmi osaa onneksi rauhoitella itseään, eikä kohtaus ole kovinkaan dramaattinen, mutta se voi kuitenkin jännittää kaikkein herkimpiä. 

Mimmi Lehmä löytää kotiin noudattelee Jujja Wieslanderin ja Sven Nordqvistin Mimmi Lehmä ja Varis –kirjojen tuttua tyyliä. Elokuva etenee rauhallisesti, ja pienenkin katsojan on helppo seurata tarinan episodimaista rakennetta. 

Keskustelun tueksi

  • Mitä koti tarkoittaa? Millainen sinun kotisi on? Miksi kodit voivat olla erilaisia keskenään? Onko kaikilla koti?  
  • Millainen koti Variksella on? Entä Mimmi Lehmällä? Kummassa sinä asuisit mieluummin? 
  • Miksi Mimmi haluaa matkustaa? Entä miksi Varis haluaa pysyä kotona? 
  • Miten Mimmi Lehmä tekee talven keskelle kesää? Mistä tietää, että on oikeasti talvi? Pidätkö sinä talvesta? Mitä teet talvella mieluiten? 
  • Miksi Varis ei pidä haikarasta? 
  • Varis sanoi Mimmille, että ei ole vihainen. Puhuiko Varis totta? Mistä Mimmi tiesi, että Varis oli vihainen? Mistä tietää, että joku on vihainen? Miltä sinä näytät, kun olet vihainen? Entä miltä sinä kuulostat vihaisena? Milloin sinä olet vihainen? Mitä silloin voi tehdä? Millä tavalla vihan tunne menee ohi? 
  • Mitä Mimmi Lehmä sanoo, kun hän huomaa eksyneensä pimeässä metsässä? Miksi pimeä voi tuntua pelottavalta? Mitä voit tehdä, kun sinua pelottaa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mimmi Lehmä löytää kotiin

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mimmi Lehmä löytää kotiin

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024