‹ Takaisin

Minä, Zlatan

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Minä, Zlatan on uskomaton altavastaajan tarina pahamaisen rosengårdilaislähiön pojasta, joka raivasi tiensä suureen maailmaan tahdonvoimalla, kovalla työllä ja uskolla omiin kykyihinsä. Elokuva vie katsojan Malmön lähiöiden sorakentiltä suurimpien jalkapalloseurojen jättistadioneille. Zlatan on osoittanut, että kaikki on mahdollista ja että kuka tahansa voi saavuttaa menestystä.

Suorasukainen jalkapallotähti ei syntynyt maajoukkueen ylistettynä sankarina. Hänen piti taistella vastoinkäymisestä toiseen sekä yksityiselämässään että urheilun saralla saavuttaakseen suuren unelmansa, joka johti satoihin maaleihin, maaotteluihin ja huimaaviin siirtosummiin. Zlatanista tuli yksi maailman suurimmista jalkapalloikoneista ja puhutuin ruotsalainen, joka koskaan on elänyt. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Minä, Zlatan on dramatisointi ruotsalaisen jalkapallotähden, Zlatan Ibrahimovicin nuoruudesta ja ensiaskelista kohti jalkapallotähteyttä. Vaikka elokuva seuraa hyvinkin paljon perinteistä ryysyistä rikkauksiin -draamankaarta, keskittyy se enemmän Zlatanin nuoruusvuosien haasteisiin kuin näyttämään sitä kovaa työmäärää, mitä tavoitteiden saavuttaminen vaati.

Elokuvassa näytetään paljon vakavia aiheita nuorisorikollisuudesta syrjintään ja köyhyyteen. Näitä asioita ei kuitenkaan varsinaisesti käsitellä tai syyseuraussuhteita sen kummemmin selkeästi avata. Niistä keskustelu on varsinkin nuorempien lapsien kohdalla suositeltavaa. Zlatanin pikkurikollisuus näytetään useasti myös humoristisessa valossa, vaikka köyhyyden tuska onkin elokuvassa
käsinkosketeltavissa.

Minä, Zlatan tarjoaa kuitenkin rohkaisevan tarinan siitä, kuinka varsin epäedullisista oloista kotoisin oleva nuori voittaa esteet ja ennakkoluulot saavuttaen unelmansa. Elokuvan hahmokirjo on myös moninainen ja tarjoaa pohdittavaa erilaisuudesta ja maahanmuuttajataustaisten vaikeuksista sopeutua yhteiskuntaan. Lisäksi elokuva tarjoaa pohdittavaa tiimityöskentelyn tärkeydestä toisten kunnioittamiseen ja kuuntelemiseen.

Keskustelun tueksi

  • Millainen Zlatan on roolimallina?
  • Millaisia unelmia sinulla on? Mitä niiden toteutuminen vaatii? Mitä olet valmis tekemään niiden eteen?
  • Oletko sinä tuntenut olosi joskus ulkopuoliseksi? Miksi? Miten toimit tilanteessa? Miten voisit auttaa itsensä ulkopuoliseksi tuntevia kuulumaan joukkoon?
  • Millainen suhde Zlatanilla oli vanhempiinsa? Millainen suhde sinulla on vanhempiisi? Mitä tämä sinulle merkitsee?
  • Oletko kohdannut köyhyyttä elämässäsi, joko omalta osaltasi tai ystäväpiirisi osalta? Mitä ajatuksia se sinussa herättää?
  • Zlatanilla oli vaikeuksia käsitellä vastoinkäymisiä ja hallita tunteitaan. Miten sinä käsittelet vastoinkäymisiä? Miten sinä käsittelet tunteitasi?
Kirjoittaja: Arla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Minä, Zlatan

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Minä, Zlatan

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024