‹ Takaisin

Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin

4-6
7-9
10-12
13-15
toimivaa yhteistyötämielikuvitusta rikastuttavaympäristötietoinen

Elokuvan synopsis

Pienessä, rauhallisessa kylässä Etelä-Ranskassa, jonne talvi on pikkuhiljaa tekemässä tuloaan, säilyketehtaan pakkaamossa pieni leppäkerttu nimeltä Junior joutuu vahingossa Karibialle toimitettavaan pahvilaatikkoon. Pelastaakseen poikasensa Juniorin vanhemman on ylitettävä Atlantin valtameri ja lennettävä tuntemattomaan maahan. Perillä sankarimme on löydettävä lapsensa ja pelastettava uudet karibialaiset lajitoverinsa, joiden kotipaikkaa uhkaa rakennustyömaa. Ongelmaan on vain yksi ratkaisu: on koottava pelastuspartio!

Operaatio on suuri, mutta yhdessä uusien tuttavuuksien – toukkien, rukoilijasirkkojen, leppäkerttujen, muurahaisten ja hämähäkkien kanssa leppäkertut ottavat haasteen vastaan. Apuun rientävät myös uskolliset ystävät: musta hämähäkki ja Mandible, musta muurahainen. Ehtiikö pelastuspartio ajoissa?

Elokuvassa ei ole dialogia, sillä minisankarit puhuvat omalla kielellään. Elokuvasta on 2D- ja 3D-versiot. (Lähde: Future Film)

Tietoa kasvattajalle

Minisankarit 2 – Matkalla maailman ääriin on jatkoa elokuvalle Minisankarit: Ruohonjuuritasolla (2013). Elokuvat perustuvat ranskalaiseen lastenohjelmaan Ruohonjuuritasolla (Minuscule). Tällä kertaa tarinassa seikkaillaan Ranskan lisäksi myös eksoottisella Guadeloupen saarella.

Maailmaa katsotaan ötököiden vinkkelistä, maan tasalta ja ilmasta. Digitaaliset animaatiohahmot pörräävät todellisessa ympäristössä, mikä on mielikuvitusta kutkuttava yhdistelmä. Omalaatuisen tyylin, huumorin ja runsaiden yksityiskohtien ansiosta Minisankarit on kuin ötökkämaailman Amélie, takavuosien ranskalainen romanttinen hittikomedia – etenkin kun Minisankarit 2:ssa nähdään myös ihastumisen hetkiä.

Usein ihmisille huomaamattomiksi jäävät eläimet (muurahaiset, kuoriaiset, toukat, hämähäkit…) ovat esimerkillisiä sankareita. He ovat uskollisia ystävilleen ja lähtevät jopa toiselle puolelle maapalloa auttamaan kavereita kiipelistä. Kullakin on omat vahvuutensa, joista on apua kiperissä tilanteissa. Ympäristönsuojelu nousee lopulta kaikkia yhdistäväksi asiaksi. Elokuva kannustaa luonnon kunnioittamiseen ja muistuttaa siitä, että pienimmilläkin ötököillä on oma tarpeellinen roolinsa ekosysteemissä.

Tarina on melko selkeä huolimatta siitä, ettei elokuvassa puhuta muita kuin ötököiden omaa kieltä. Tunnelma on yleisesti lämminhenkinen ja rauhallisempi kuin monissa lasten animaatioissa. Pienten katsojien kanssa kannattaa huomioida, että elokuvassa on joitakin jännittäviä kohtauksia, kuten rukoilijasirkkojen takaa-ajo, hämähäkin luola ja myrskyn silmään joutuminen. Elokuvan kautta voikin käsitellä hyvin monenlaisia tunteita, esimerkiksi jännitystä, ihastumista, vieraan pelkoa ja onnistumisen iloa.

Keskustelun tueksi

  • Oletko nähnyt Ruohonjuuritasolla-animaatiosarjaa tai katsonut ensimmäistä Minisankarit-elokuvaa? Mitä pidät niistä? Mitä yhteistä tai erilaista niissä on verrattuna Minisankarit 2 -elokuvaan?
  • Mitä eläimiä elokuvassa oli? Millaisia ne olivat? Oliko sinulla suosikkihahmoa? Oliko jotain hahmoa, josta et pitänyt?
  • Mitä mieltä olit elokuvan äänistä? Millaista kieltä eläimet puhuivat? Oliko tarinaa helppo seurata, vaikka hahmot puhuivatkin omaa ötökkäkieltään?
  • Millaisia erilaisia tunteita elokuvassa nähtiin? Oliko elokuvassa esimerkiksi iloisia, pelottavia, surullisia tai hassuja kohtia?
  • Ovatko luonto ja eläimet sinulle tärkeitä? Millaisia asioita ihmisen pitäisi mielestäsi ottaa huomioon luonnossa liikkuessaan? Oliko sinusta hyvä, että eläimet saivat yhteistyöllä estettyä hotellin rakentamisen?
  • Miksi mustaa hämähäkkiä itketti lopuksi?

 

Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Minisankarit 2 - Matkalla maailman ääriin

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024