‹ Takaisin

Missing

4-6
7-9
10-12
13-15
hyviä roolimallejaintertekstuaalinen

Elokuvan synopsis

Searching-elokuvantekijöiden uusi jännityselokuva Missing on vuoristoradan tavoin etenevä mysteeri, joka saa miettimään, kuinka hyvin sitä tunteekaan lähimmäisensä. Kun Junen (Storm Reid) äiti (Nia Long) katoaa ollessaan lomalla Kolumbiassa uuden poikaystävänsä kanssa, alkaa June etsiä vastauksia kansainvälisen byrokratian koukeroissa. Tuhansien kilometrien päässä jumissa Los Angelesissa June käyttää luovasti kaikkea näppiensä ulottuvilla olevaa viimeisintä teknologiaa yrittäessään löytää äitinsä ennen kuin on liian myöhäistä. Kaivaessaan yhä syvemmältä, Junen nettietsivän työ herättää enemmän kysymyksiä kuin vastauksia… ja kun äidin salaisuudet paljastuvat, June huomaa, ettei tuntenut häntä lainkaan. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Missing-elokuvassa 18-vuotias June yrittää selvittää äitinsä äkillistä katoamista. Kerronnan jujuna on, että kaikki tapahtuu tietokoneiden, älypuhelinten ja valvontakameroiden näytöllä. Juonta kuljettaa ennen kaikkea Junen läppäri videopuheluineen ja tekstiviesteineen. 

Nuori päähenkilö on rohkea ja aktiivinen toimija, joka tekee kaikkensa haastavassa tilanteessa. Tarina voi herättää keskustelua esimerkiksi digilaitteiden käytöstä ja digitaalisesta jalanjäljestä. Monia yllätyskäänteitä sisältävässä jännityselokuvassa yritetään selvittää, kuka on tarinan todellinen konna. Samalla pohditaan myös perhesiteitä, teini-ikäisten lasten itsenäistymispyrkimyksiä sekä lapsen ja vanhempien suhdetta. Elokuvassa nähdään intensiivisiä lähisuhdeväkivallan kuvauksia, ruumiita ja kuolemanvaaraa 12-ikärajan puitteissa. 

Keskustelun tueksi

  • Luetko dekkarikirjallisuutta, kuunteletko true crime –podcasteja tai katsotko vaikkapa poliisisarjoja? Miksi ihmisiä kiinnostavat niin aidot kuin kuvitellutkin rikokset?  
  • Mitä taitoja June käyttää selvittäessään äitinsä katoamista? Miten hän käyttää esimerkiksi sähköpostia, puhelinta ja erilaisia sovelluksia? 
  • Tuntuuko Missing realistiselta elokuvalta? Onko June mielestäsi tavallinen nuori?  
  • Mitä ajattelet Junen digiarjesta? Käyttikö hän mielestäsi eri laitteita ja sovelluksia vähän, sopivasti vai liikaa?  
  • Lue lisää digitaalisesta jalanjäljestä Mediakasvatusseuran sivuilla!
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Missing

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Missing

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024