‹ Takaisin

Mission: Impossible - Rogue Nation

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Erittäin salaisia peitetehtäviä suorittava vakoilujärjestö IMF on ennenkin joutunut hiillostuksen kohteeksi, mutta nyt sitä uhkaa lakkauttaminen. Samaan aikaan maailmaa uhkaa Syndikaatti, huippukoulutettu ryhmä entisiä agentteja, jotka ovat hylänneet kotimaansa ja ajavat omia etujaan. Syndikaatin on pitkään huhuttu olevan vain vakoojien keskuudessa liikkuva myytti eikä CIA usko koko ryhmän olemassaoloon. Ethan Hunt on kuitenkin saanut juuri kokea karvaasti, että järjestö on paitsi voimissaan, myös vääjäämättä tikittävä aikapommi, joka voi räjähtää hetkenä minä hyvänsä. Ja vaikka oman agenttiryhmän kohtalo on vaakalaudalla, Ethan ei voi kääntää selkäänsä, kun pelissä ovat korkeimmat mahdolliset panokset.

Perivihollisensa kohdatessaan Huntin on otettava käyttöön kaikki ne avut, jotka ovat tehneet hänestä huippuagentin: kykynsä toimia kylmäpäisesti henkeäsalpaavissa tilanteissa, taitonsa liikkua maailmalla huomaamattomasti kohteesta toiseen ja kyltymätön halunsa pitää huoli siitä, että paha saa palkkansa. Aina Wienistä Casablancaan, nousukiidossa olevan lentokoneen seinustalta vedenalaisiin syvyyksiin Hunt vie käy äärirajoilla nujertaakseen suurimman uhan, jonka hän on urallaan toistaiseksi kohdannut. Mutta ennen kaikkea hän yrittää täyttää tehtävistä tärkeimmän: pysyä uskollisena ystävilleen ja uskoa siihen, että älyn avulla mahdottomasta voi tulla mahdollista. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Rogue Nation noudattaa aiemmista Mission: Impossible -elokuvista tuttua kaavaa. Se on toimintaviihdettä, jossa salaisia tehtäviä ratkovat superagentit seikkailevat ympäri maailmaa kissaa ja hiirtä leikkien.

Tälläkin kertaa suurvaltojen turvallisuus on uhattuna, ja sankarikin on välillä kiinniotettavien listalla – kehen voi luottaa? Toveruus on keskeistä: kaveria ei jätetä, vaikka oma turvallisuus olisi vaakalaudalla, ja ongelmien ratkaisemiseen tarvitaan monenlaisia taitoja. Kovinkaan agentti ei pärjää yksin.

Toiminta keskittyy mahdottomien tehtävien ratkaisemiseen keinolla millä hyvänsä. Aseita ja kovia otteita riittää, joskaan elokuvassa ei mässäillä verellä tai pitkillä taistelukohtauksilla. Agentit ovat kivenkovia niin älyltään kuin suorituskyvyltään. Naishahmoja elokuvassa on kuitenkin vain yksi.

Keskustelun tueksi

  • Elokuvaan on tuotu todellisuuteen viittaavia elementtejä, kuten Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu CIA, luonnolliset tapahtumapaikat ja viittaukset diplomaattisiin suhteisiin. Miten realistinen elokuva mielestäsi on? Voisiko kaikki tapahtua oikeasti?
  • Elokuva vilisee teknisiä keksintöjä, joita agentit käyttävät apunaan tehtävien suorittamisessa. Pohdi, voisiko samankaltaisia laitteita rakentaa itse, tai toimisivatko elokuvan keksinnöt oikeasti. Millaisen agenttilaitteen itse rakentaisit?
  • Erikoistehosteiden avulla Mission Impossible: Rogue Nation visuaalistaa mielikuvitukselle annetut siivet – ihminen voi roikkua lentokoneen kyljessä satuttamatta itseään, pääministeri voidaan kidnapata ja huumata, ja moottoripyörillä ja autoilla voi ajaa lujaa ruuhkaisilla kaduilla räjähdyksiä väistellen. Olisiko elokuvan tarina yhtä kiinnostava ilman erikoistehosteita?
  • Elokuvassa on vain yksi naishahmo. Miksi?
Kirjoittaja: Kaisa / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mission: Impossible - Rogue Nation

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mission: Impossible - Rogue Nation

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024