‹ Takaisin

Mommy

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Xavier Dolanin Cannes-palkittu Mommy on rajattoman äidinrakkauden muotokuva. Leskeksi jäänyt Diane (Anne Dorval) on sinkkuäiti, joka päättää – viranomaisten neuvoja uhaten – elättää ja opettaa ADHD-diagnosoidun, väkivaltaan taipuvaisen teini-ikäisen poikansa Steven kotona, sillä laitos ei äidin mielestä ole pojalle oikea paikka. Äiti ja poika löytävätkin elämäänsä hulvattoman tasapainon, joka on kuitenkin kovin herkkä särkymään. Heidän arjestaan puuttuu monia asioita, mutta rakkautta ei koskaan. (Lähde: Atlantic Film)

Tietoa kasvattajalle

Mommy keskittyy lähinnä äidin näkökulmaan elämän vuoristoradassa, mutta pohtii myös pojan tunteita: kelpaanko tällaisena vaikka olen mahdoton? Aiotko hylätä minut koska olen mahdoton? Äiti joutuu pohtimaan, voiko poika saada hyvän elämän, ja onko pakkohoito väistämätön vaihtoehto. Onnettomien tapahtumien välissä henkilöt saavat nauttia hetken omasta idyllistä. Vilkas dialogi ja räiskyvät tunteet rakentavat elämänmakuisen elokuvan.

Keskustelun tueksi

  • Diane eroaa radikaalisti stereotyyppisestä täydellisen äidin muotokuvasta. Mikä omasta mielestäsi tekee hänestä hyvän tai huonon äidin?
  • Miten äidin ja naapurin rouvan suhtautuminen Steveen eroaa muiden suhtautumisesta? Millainen merkitys sillä on Stevelle?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mommy

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mommy

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024