‹ Takaisin

Mortal Engines

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Ihmiskunta on joutunut sopeutumaan uudenlaiseen elämään sodan tuhottua sivilisaatiomme satoja vuosia sitten. Suunnattomat liikkuvat kaupungit vaeltavat ympäri maapalloa ja saalistavat säälimättömästi toisiaan.

Tom Natsworthy (Robert Sheehan) asuu liikkuvista kaupungeista suurimpiin kuuluvan Lontoon alimmissa kerroksissa. Kohdatessaan vihollisia pakenevan Hester Shawn (Hera Hilmar) hän tempautuu mukaan seikkailuun ja joutuu taistelemaan henkensä edestä. Kahden täysin erilaisen ihmisen pitää yhdistää voimansa ja heidän kohtalonaan on muuttaa historian kulkua. (Lähde: Filmikamari)

Tietoa kasvattajalle

Mortal Engines on visuaalisesti näyttävä, maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva tieteisfantasiaseikkailu. Siinä on Hobitti– ja Star Wars -elokuvien tapaan upean yksityiskohtaisesti luotu, mielikuvituksellinen maailma, joka muistuttaa hieman omaamme. Tarinassa viitataan paljon historiaan, jolla tarkoitetaan elämäämme nykyaikaa.

Elokuvan toinen keskushenkilö on lapsena äitinsä raa’an murhan todistamaan joutunut tyttö joka janoaa kostoa. Hän myös yrittää murhata äitinsä tappajan, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Mortal Enginesissa hyvä ja paha erottuvat suhteellisen helposti toisistaan: vastarintaliikkeen jäsenet asustavat kauniissa, rauhaa rakastavassa paikassa buddhalaismunkin näköisen johtajan tykönä, kun taas keskeinen pahishahmo pyrkii hulluuteen saakka saamaan itselleen mahdollisimman paljon valtaa. Elokuvassa nähdään tavallisten ihmisten ohella robottimainen zombihahmo, jossa on sekä hyvää että pahaa.

Elokuvassa sekä mies- että naispuoliset hahmot nähdään aktiivisina toimijoina ja sankareina.

Keskustelun tueksi

  • Thaddeus Valentine on tytärtään Katea kohtaan rakastava ja huolehtiva isä, mutta kodin ulkopuolella hän on valmis kylmäveriseen murhaan. Onko Valentine siis yksiselitteisesti paha? Keskustelkaa tällaisesta ihmisen kahtiajakoisuudesta.
  • Millainen on elokuvan yli tuhat vuotta tästä päivästä eteenpäin sijoittuva tulevaisuus? Mitä siinä on erilaista verrattuna nykypäivään? Mikä esimerkiksi teknologiassa on erilaista?
  • Mortal Enginesin on kritisoitu ottaneen runsaasti vaikutteita muista, vanhemmista hittielokuvista. Löysitkö sinä elokuvasta viitteitä sinulle aiemmin tuttuihin elokuviin?
Kirjoittaja: Helinä / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mortal Engines

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mortal Engines

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024