‹ Takaisin

Mother's Day

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Garry Marshallin ohjaama Mother’s Day jatkaa samassa hengessä kuin ohjaajan aikaisemmat elokuvat Valentine’s Day ja New Year’s Eve. Elokuva seuraa useita, erilaisia äitejä, ja heidän polkujensa risteilyä äitienpäivän aikaan. Sandy (Jennifer Aniston) on eronnut hiljattain ja havaitsee itsetuntonsa rakoilevan ex-puolisonsa uuden, nuoremman ihastuksen astuttua äitipuolen asemaan. Onko hän korvattavissa äitinäkin? Miranda (Julia Roberts) on suosittu tv-juontaja ja uhrannut perhe-elämän uralleen – kunnes hänen teinivuosinaan adoptioon antamansa tytär ilmestyy tutustumaan äitiinsä. Jesse (Kate Hudson) rakastaa etnistaustaista miestään niin paljon, että on katkaissut välinsä rasistiseen äitiinsä – jopa niin perusteellisesti, että on kertonut miehelleen äitinsä olevan kuollut. Yllätys onkin suuri, kun Jessen vanhemmat päättävät tulla äitienpäivänä yllätysvierailulle. Bradley (Jason Sudekis) on leskeksi jäänyt kahden tyttären yksinhuoltajaisä, joka joutuu elämään lapsiensa kanssa ensimmäisen äitienpäivän ilman vaimoaan. (Lähde: SF Film Finland Oy)

Tietoa kasvattajalle

Mother’s Day käsittelee aikuiselämän haasteita aikuisen katsojan näkökulmasta. Elokuvan lapset ja nuoret toimivat tälle näkökulmalle alisteisissa sivurooleissa; vaikka valkokankaalla nähdäänkin useita sukupolvia, varsinaisesta koko perheen elokuvasta ei siis ole kyse.

Samat teemat – äitiys, vanhemmuus, perhe – koskettavat kaikkia Mother’s Dayn hahmoja. Kaikki elokuvan perheet ovat erilaisia, joskaan eivät mitenkään epätavallisia. Mukana ovat muun muassa leskeksi jäänyt isä, naispari, naimisiinmenoa epäröivä uunituore äiti ja uusperhe. Eräät isovanhemmat oppivat ymmärtämään erilaisuutta kohdatessaan sitä omassa perheessään. Rakkaus ja verisiteet siis kaatavat raja-aitoja, ja uusien näkökulmien omaksuminen ruokkii myötätuntoa ja solidaarisuutta.

Elokuva on saanut tuotantomaassaan Yhdysvalloissa ikärajamerkinnän PG-13, koska ronskia kieltä käytetään jonkin verran. Suomessa elokuvan ikäraja on S eli sallittu kaiken ikäisille.

Keskustelun tueksi

  • Millaisen kuvan Mother’s Day antaa äideistä ja äitiydestä? Merkitseekö äitiys elokuvassa eri asiaa kuin vanhemmuus?
  • Miksi Jessen ja Gabin vanhemmat suhtautuvat ennakkoluuloisesti kaikkiin vähemmistöihin? Tuntuuko heidän asenteensa tutulta vai vieraalta?
  • Jesse ja Gabi ovat valehdelleet vanhemmilleen parisuhteistaan kertoessaan. Miksi? Miten siskosten olisi kannattanut toimia?
  • Mother’s Day on episodielokuva, eli se koostuu useasta itsenäisestä tarinasta. Kenen tarina oli mielestäsi elokuvan keskeisin? Oliko joku hahmoistasi mielestäsi elokuvan päähenkilö? Mihin roolihahmoon tai perheeseen itse samastuit?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Mother's Day

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Mother's Day

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024