‹ Takaisin

Muklat: Viirun ja Pesosen talon asukit

4-6
7-9
10-12
13-15
onnistumisen kokemuksiaoptimistinen

Elokuvan synopsis

Muklat ovat pieniä otuksia, jotka tarvitsevat kaaosta elääkseen onnellisesti. He pysyttelevät piilossa ihmisiltä, mutta heidät voi haistaa silloin tällöin. Muklat tunnetaan Viirun ja Pesosen asuintovereina. Ennen kuin he asettuivat Viirun ja Pesosen pihapiiriin, he olivat asuneet nostalgisessa ja kaoottisessa sekatavarakaupassa sukupolvien ajan. Siellä he pystyivät kähveltämään kaiken tarvitsemansa ja viettämään iloista elämää. Kun kaupan omistaja menehtyy, heidän täytyy totutella uuteen omistajaan – todelliseen siivoushulluun. Ja vielä pahempaa: tuholaistorjujaan, joka lähtee häätämään pieniä vuokralaisia lopullisesti. Niinpä kolmen pienen Muklan; Senjan, Turren ja Hönön, ryhmä lähtee seikkailulle etsimään uutta kotia tulevaisuutensa turvaksi. Voittaakseen haasteet on tämän seikkailunhaluisen retkikunnan ensin kasvettava tiimiksi Muklien moton “Ei koskaan yksin, aina kaikki yhdessä!” mukaisesti. (Lähde: SF Studios)

Tietoa kasvattajalle

Elokuva kertoo nimensä mukaisesti otuksista, jotka toisinaan vilahtavat Viiru-kissasta ja Pesosen ukosta kertovissa kirjoissa ja elokuvissa. Tarinassa värikkäät ja pörröiset mutta ihmissilmälle näkymättömät, muklaksi kutsutut otukset vasta etsivät Viirun ja Pesosen kotia, jonka he sattuvat tietävän täydelliseksi paikaksi sotkua ja lempeää kaaosta rakastavalle heimolleen. 

Uutta, muklien elämäntyyliin sopivaa asuinsijaa lähtee etsimään kolmikko lauman nuorimpia otuksia. Matka on täynnä vaaroja ja täpäriä tilanteita. Erityistä päänvaivaa aiheuttaa häijy tuholaistorjuja Kalle, joka yrittää kaikin keinoin päästä muklista eroon. Joskus saattaa käydä niinkin, että viaton sivullinen ihminen kuolla kupsahtaa tai lapsia jahdataan sirkkelillä tai talo palaa maan tasalle.  

Joukon nuorin mukla, Hönö, on erityinen: hän rakastaa järjestelyä ja inhoaa kosketusta. Se ei kuitenkaan estä häntä osallistumasta täysipainoisesti seikkailuun. Senja, Turri ja Hönö selviävät kaikesta sisulla, älyllä ja yhteistyöllä. “Ei koskaan yksin, aina yhdessä!” kuuluu muklien tunnuslausekin. Lisäksi elokuvassa painotetaan, että aikuisten on annettava nuorten kokeilla siipiään.  

Vauhdikasta ja paikoin jännittävääkin seikkailua kevennetään mm. musiikilla ja pieruhuumorilla. Viiru ja Pesonen tavataan vain lyhyesti elokuvan lopussa. Tarinaan pääsee mainiosti mukaan, vaikka alkuperäinen satumaailma ei olisikaan entuudestaan tuttu. 

Keskustelun tueksi

  • Muklat rakastavat sotkua ja ihmiset rakastavat järjestystä, elokuvassa sanotaan. Kummasta sinä pidät enemmän? Miksi useimmat ihmiset pitävät siisteydestä ja järjestyksestä? Voiko siitä pitää liikaakin? 
  • Hönö ei pidä kosketuksista, olipa kyse sitten halauksesta tai tökkimisestä. “Ei saa koskea”, Hönö sanookin usein. Miksi olisi tärkeää, että Hönön pyyntöä kuunnellaan? 
  • Senja ja Turre kisaavat siitä, kumpi saa olla johtaja. Miksi? Onko sinusta mukavaa olla johtaja esimerkiksi leikissä? Voiko leikissä olla monta johtajaa? 
  • Tuholais-Kalle ja Pesonen pystyvät haistamaan muklat. Millaiselta muklat mahtavat haista? 
  • Mikä oli elokuvan jännittävin kohta? Entä hauskin? 
  • Kenelle suosittelisit elokuvaa? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Muklat: Viirun ja Pesosen talon asukit

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Muklat: Viirun ja Pesosen talon asukit

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024