‹ Takaisin

Musta torni

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

On muitakin maailmoja kuin nämä. Stephen Kingin “Musta torni”, kunnianhimoinen ja polveileva fantasiaromaanisarja, nähdään vihdoin myös valkokankailla. Viimeinen revolverimies Roland Deschain (Idris Elba) käy ikuista taistelua Walter O’Dimia eli mustiin puettua miestä (Matthew McConaughey) vastaan. Päämääränä Rolandilla on estää tätä kaatamasta Mustaa tornia, joka pitää koko universumin kasassa. Maailmojen kohtalon ollessa vaakalaudalla hyvä ja paha ottavat mittaa toisistaan lopullisessa taistelussa, jossa vain Roland kykenee puolustamaan Tornia mustiin puetulta mieheltä. (Lähde: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland)

Tietoa kasvattajalle

Elokuvaversio Stephen Kingin Mustasta tornista kuljettaa tarinaa nopeasti ja suurelta osin toimintakohtausten kautta. Kerronnassa on mukana paljon kauhuelementtejä, joskin enemmän seikkailu- kuin kauhuelokuvan kerronnan tyyliin esitettynä.

Musta torni on aikuinen elokuva, eikä sen ikäraja ole suhteessa tarinan sisältöön. Teknisesti esimerkiksi väkivallan kuvauksen ja kauhuelementtien puolesta elokuva kyllä ikärajalle 12 tyypillisellä tasolla, mutta tarina on silti huomattavan synkkä (esimerkiksi revolverisankarien rukoukseen liittyvä puhe tappamisesta ja kuolema, joka on läsnä koko elokuvan ajan).

Keskustelun tueksi

  • Oletko tutustunut Stephen Kingin Musta torni -kirjoihin? Mitä mieltä olette tästä elokuvasta kirjojen filmatisointina? Mitkä kirjojen keskeiset teemat tai elementit ovat läsnä? Onko jotain tärkeää jäänyt pois?
  • Revolverisankarista muodostuu Jakelle esikuva, osittain koska kaikki muut minkäänlaista turvaa tarjoavat hahmot poistuvat eri tavoin. Millainen esikuva Revolverisankari on nuorelle? Mitä hyvää hänessä on? Entä mitä huonoa?
Kirjoittaja: Pihla / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Musta torni

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Musta torni

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024