‹ Takaisin

Muumiot: Seikkailu ajan halki

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenmielikuvitusta rikastuttavaonnistumisen kokemuksia

Elokuvan synopsis

Egyptissä, syvällä maapallon uumenissa, sijaitsee 3000 vuotta vanha muumioiden kaupunki, jota hallitsee Faarao. Keisarillisen käskyn mukaan Faaraon tyttären, prinsessa Neferin, täytyy naida nuorukainen nimeltään Thut, mutta kumpikaan heistä ei ole halukas astumaan avioliittoon. Nefer unelmoi vapaudesta ja Thut on allerginen sitoutumiselle. Jumalten sanaa on kuitenkin toteltava, joten seitsemän päivän päästä heidän on mentävä naimisiin ja Thutin on annettava Neferille hääpäivänä Faaraon hänelle antama muinainen sormus.

Samaan aikaan maan pinnalla, elävien maailmassa, Lordi Silvester Carnaby suorittaa arkeoleogisia tutkimuksia, ja ensi kertaa elämässään hän löytää jotain arvokasta: egyptiläisen hautakammion. Lukuisten pystien lisäksi hautakammiosta löytyy vanha vihkisormus. Tämän löydöksen ansiosta Lordi Carnabyn unelma voi vihdoin toteutua ja hänellä on mahdollisuus päästä historiankirjoihin. Hän ei kuitenkaan ota huomioon, että sormuksella saattaa jo olla omistaja…

Kun Thutille selviää, että hänen sormuksensa on viety, hänellä ei ole muita vaihtoehtoja kuin kiivetä maan pinnalle ihmisten maailmaan ja soluttautua nykypäivän Lontooseen. Seikkailuun hän saa seurakseen 8-vuotiaan veljensä Sekhemin, veljen pienen lemmikkikrokotiilin Crocin sekä Neferin, joka käyttää tilaisuuden hyväkseen paetakseen avioliittoa ja toteuttaakseen unelmansa. Yhdessä näiden kolmen muumion on löydettävä tiensä läpi nykypäivän Lontoon saadakseen takaisin varastetun sormuksen. Seikkailun temmellyksessä – vastoin kaikkia odotuksia – Thut ja Nefer alkavatkin pitää toisistaan. (Lähde: Warner Bros. Finland)

 

Tietoa kasvattajalle

Muumiot: Seikkailu ajan halki on vauhdikas seikkailuanimaatio, jonka teemana on suurimmista suurin ja seesteisin eli rakkaus. Nefer ja Thut määrätään menemään naimisiin keskenään, mutta kumpikaan ei ole asiasta innostunut – ainakaan aluksi. Pian epätodennäköinen pariskunta kavereineen joutuu seikkailuun ja pakon edessä tekemään yhteistyötä keskenään sormuksen löytämiseksi. Heidän pitää voittaa sekä pelkonsa että keskinäiset kahinansa onnistuakseen tehtävässään.

Tarinan edetessä Neferin ja Thutin tunteet syvenevät, ja lopulta kaiken kohelluksen ja mekastuksen alta voi löytää elokuvan rakkauden peruspalikoista: ystävyydestä, luottamuksesta, tuesta, rohkeudesta olla oma itsensä. Aiheina naimisiinmeno ja sitoutumisen pelko ovat ehkä enemmän aikuiskatsojalle suunnattuja.  Rakkaustarinaa viedään kuitenkin eteenpäin huumorin ehdoilla, joten se uppoaa nuorempiikin katsojiin.

Iso osa elokuvan komiikasta syntyy yhteentörmäyksestä 3000 vuotta vanhojen muumioiden ja oman aikamme ilmiöiden välillä (esim. shoppailu, sometus, autot, tähtikulttuuri), joten elokuvassa on paljon oivallettavaa tarkkaavaiselle katsojalle. Arkeologinen Egypti ja muumioiden salainen valtakunta hivelevät sekä mielikuvitus-  että huumorinystyröitä. 

Suomeksi puhuttu versio on toteutettu laadulla ja ammattitaidolla – ennen kaikkea selkeästi.

Keskustelun tueksi

  • Thut pelkää kilpa-ajamisen kovaa vauhtia. Mistä luulet sen johtuvan?
  • Nefer unelmoi laulamisesta. Mistä sinä unelmoit?
  • Mikä oli mielestäsi elokuvan jännittävin kohta?
  • Kenelle suosittelisit elokuvaa ja miksi?
Kirjoittaja: Juuso / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Muumiot: Seikkailu ajan halki

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Muumiot: Seikkailu ajan halki

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024