‹ Takaisin

Muutoksii

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Herttoniemeläiset Antti (12) ja Muhis (12) ovat parhaita kavereita. Muhiksen perhe on kotoisin Somaliasta. Poikien ystävyys joutuu koetukselle, kun tapahtuu jotain järkyttävää – pojat tönäisevät vahingossa luokkakaverin juoppoisän alas jyrkänteeltä. Yhteisen salaisuuden äärellä Antti ja Muhis vannovat ikuista ystävyyttä. Tapahtumat kiristävät entisestään skinien ja somalien jo tulenarkoja välejä. Jengien sota näyttää väistämättömältä.

Tietoa kasvattajalle

Varhaisnuorten näkökulmasta tehty elokuva keskittyy ystävyyden, luottamuksen ja anteeksi antamisen teemoihin. Lapsuuden ja nuoruuden rajalla keikkuvat päähenkilöt herättävät pohtimaan lasten ja aikuisten välisen kommunikaation haasteita. Esimerkiksi Antin mieltä kaihertavat tapahtumat vaikuttavat koulumenestykseen, mutta kun asioita ei käsitellä, on tuloksena vain keskittymishäiriöihin auttava lääkitys. Muutoksii on mainio pohjustus myös koko koululuokan keskusteluille.

Keskustelun tueksi

Kaikki tekevät virheitä, niin lapsen kuin aikuisetkin. Miten kannattaa toimia, kun on mokannut? Keneltä sinä pyydät apua, kun asiat eivät mene suunnitelmien mukaan? Miksi Antti ja Muhis eivät kerro ongelmistaan aikuisille? Elokuvan tapahtumat sijoittuvat monikulttuuriseen lähiöön. Mistä kulttuurien törmäykset elokuvassa johtuvat? Miten erilaiset taustat vaikuttavat Antin ja Muhiksen ystävyyteen – vai vaikuttavatko?

Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Muutoksii

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Muutoksii

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024