‹ Takaisin

Muuttomatka

4-6
7-9
10-12
13-15
optimistinen

Elokuvan synopsis

Sinisorsaperheellä on pieni pulma. Isä Mack tyytyisi turvalliseen polskutteluun uusi-englantilaisessa lammessa, sen sijaan äiti Pam tahtoisi ravistella perustuksia ja näyttää lapsilleen – Daxille ja pikku Gwenille – koko maailman. Kun toinen muuttomatkalta palaava sorsaperhe laskeutuu samalle lammelle tuoden tuliaisina kutkuttavia tarinoita kaukaisista paikoista, saa Pam suostuteltua Mackin lähtemään matkalle New Yorkin kautta trooppiselle Jamaikalle.

Sorsat suuntaavat nokkansa kohti etelää talveksi, mutta heidän hyvin haudottu suunnitelmansa menee kuitenkin nopeasti pieleen. Kokemus inspiroi heitä laajentamaan horisonttiaan, antamaan mahdollisuuden uusille ystävyyssuhteille ja saavuttamaan enemmän kuin he koskaan uskoivat olevan mahdollista. Samalla he oppivat toisistaan – ja itsestään – enemmän kuin koskaan ennen. (Lähde: Finnkino Oy)

Huom! Ennen elokuvaa esitetään Illuminationin Kätyrit-lyhytelokuva Kuutamolla (kesto noin 9 minuuttia).

Tietoa kasvattajalle

Isän, äidin ja kahden lapsen muodostama sorsaperhe asustelee turvallisella lammella eikä poistu sieltä koskaan. Perheen turvallisuushakuinen isä pyrkii varmistamaan, että lapsetkin pitävät ulkomaailmaa vaarallisena paikkana, jossa voi tapahtua mitä vain. Seikkailullisemman äidin mielestä pelottelu ei ole paras keino. Tarinassa vanhemmat oppivat kannustamaan lapsiaan (ja itseäänkin) kohtaamaan maailman sekä rohkeasti että järkevästi.

Hetken mielijohteesta sorsat kuitenkin ryhtyvät muuttolinnuiksi ja lähtevät matkaan, jossa siirrytään vaaratilanteesta toiseen. Uhkia on kaikkialla, niin kaupungissa kuin luonnossakin: milloin henkeä uhkaa murhanhimoinen kokki, milloin nälkäinen ja seniili haikara, milloin taas ankkojen taivaskultti. Yliampuvan animaatioväkivallan lisäksi tarinassa on tilanteita, joissa lapset joutuvat eroon vanhemmistaan, eikä varmuutta jälleennäkemisestä ole. Nopeatempoisen seikkailutarinan sanomana on, että tästäkin selvitään. Maailmaa kannattaa nähdä, vaikka kaikki ei aina menisi suunnitelmien mukaan. Ja mikä tärkeintä, perhe pitää aina yhtä. 

Keskustelun tueksi

  • Millainen elokuvan perhe oli? Millä tavalla sorsat auttoivat toisiaan vaaratilanteissa?  
  • Entä millä tavalla perhe auttoi matkan varrella kohtaamiaan eläimiä? 
  • Mikä oli elokuvan hauskin kohta? Entä jännittävin? 
  • Oliko hyvä asia, että perhe lähti muuttomatkalle? Mitä olisi tapahtunut, jos sorsat olisivat jääneet kotilampeen? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Muuttomatka

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Muuttomatka

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024