‹ Takaisin

My Hero Academia: World Heroes' Mission

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Synkeä salaseura aikoo pyyhkäistä hengiltä kaikki erityisvoimia omaavat ihmiset. Maailman tulevaisuus on vaakalaudalla. Kello käy vääjäämättä kohti sivilisaation lopullista romahdusta. Deku, Bakugo, ja Todoroki yhdistävät voimansa taistelussa yhteisen tulevaisuuden puolesta. Mutta vastustaja on soluttautunut kaikkialle. Deku joutuu etsintäkuulutetuksi ja saa myös poliisin peräänsä… (Lähde: Cinema Mondo)

Tietoa kasvattajalle

My Hero Academian nuoret sankarit käyttävät syntymässä saamiaan ja koulussa hiomiaan erityiskykyjä auttaakseen kaikkia pulaan joutuneita. Kierrokset kasvavat, kun kuvaan astuu vähemmistöön jääneitä, “oikuttomia” ihmisiä vaaliva tuomiopäivän kultti. Maailma on pelastettava, ja keskushenkilö Deku saa osoittaa, mistä sankaruus todella tarkoittaa. 

Elokuvan vahva viesti on, että sankari asettaa muut ihmiset etusijalle eikä luovuta vaan taistelee viimeiseen asti. Periksiantamattomuuden lisäksi elokuvassa käsitellään ystävyyttä ja itsetuntoa, kun Deku ystävystyy nuoren pikkurikollisen kanssa. 

Suosittuun shonen-mangaan perustuva anime hyödyntää sarjakuvamaista kerrontaa, jossa vaihtelevat koomiset, tunteikkaat ja vakavan eeppiset kohtaukset. Tarinassa on runsain mitoin taistelua, jonka intensiteetti kasvaa tasaisesti loppua kohden. Jatkuvan hengenvaaran lisäksi lopputaistelu on paikoin myös verinen.

Elokuva ei käytä aikaa hahmojen tai tarinamaailman esittelyyn vaan on selkeästi suunnattu niille, joille Boku no Hiro Akademia –manga ja animesarja ovat entuudestaan tuttuja. 

Keskustelun tueksi

  • Millaisia sankarit ovat My Hero Academia –elokuvan mukaan? 
  • Mitä Rody ajatteli itsestään ja omista mahdollisuuksistaan? Mitä hyviä ominaisuuksia Rodylla oli kaikesta huolimatta? 
  • Miksi Rodyn oikku oli Dekun mielestä upea? Mikä on suosikkioikkusi BNHA-universumissa? Millaisen oikun sinä haluaisit?
  • Millaista elokuvan toiminta ja väkivalta ovat? Vertaa sitä muihin elokuviin, joissa olet nähnyt toimintaväkivaltaa. Onko väkivaltaa paljon? Mikä on väkivallan merkitys tarinan kannalta? 
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta My Hero Academia: World Heroes' Mission

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta My Hero Academia: World Heroes' Mission

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2023