‹ Takaisin

Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 1

4-6
7-9
10-12
13-15

Elokuvan synopsis

Kaikki haluavat, että hän asettuisi kunnolla rooliin joka hänelle on suunniteltu. Katniss Everdeenistä tulee vastentahtoisesti vallankumouksen symboli, Matkijanärhi. Ei riitä, että hän on jo aikaisemmin uhmannut Capitolia Nälkäpelissä ja luonut siten ihmisiä yhdistävän tekijän. Hänen täytyy nyt ryhtyä oikeaksi johtajaksi, vallankumouksen kasvoiksi, ääneksi ja ruumiillistumaksi. Useimmat vyöhykkeet ovat nyt avoimessa sodassa Capitolia vastaan, ja hänen on oltava se, jonka he uskovat johtavan heidät voittoon. (Lähde: Nordisk Film)

Tietoa kasvattajalle

Suosittuun kirjatrilogiaan perustuvan elokuvasarjan finaalissa päästään tarkastelemaan propagandakoneistoa eri suunnista, kun valtaapitävät ja kapinalliset syöttävät Panemin kansalaisille omia viestejään. Päähenkilö Katniss voi kuitenkin antaa kapinalle kasvot ainoastaan puhuessaan rehellisesti sydämestään. Omana itsenään pysyminen on tärkeää.

Capitolin presidentti edustaa äärimmäistä pahuutta, mutta lähes kaikki muut hahmot liikkuvat harmaalla alueella: yksioikoisia hyviksiä tai pahiksia ei ole. Elokuvassa esiintyy runsaasti naisia erityyppisissä johtoasemissa. Tarinassa käydään läpi äärimmäisiä teemoja kuten totalitarismi, sisällissota, mielen järkkyminen sekä kodin ja lähimmäisten menettäminen.

Keskustelun tueksi

Nälkäpeli-trilogia kannustaa pohtimaan muun muassa tosi-tv:n ja uutisten taustoja ja rakenteita, harvainvaltaa ja pakkotyötä sekä tragedioista selviytymistä. Kaikessa mediasisällössä on mukana tekijän näkökulma, olipa kyse sitten fantasiakirjasta, videotutoriaalista tai kympin uutisista.

  • Millaisiin uutisiin ja videoihin sinä luotat? Millä perusteella?
  • Mitä sinulle tarkoittaa olla oma itsensä? Mitä tapahtuu, jos ihminen ei saa mahdollisuutta olla oma itsensä?
  • Millainen tyyppi Katniss on? Ihailetko häntä? Miksi?
Kirjoittaja: Heli / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 1

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Nälkäpeli - Matkijanärhi, osa 1

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024