‹ Takaisin

Nalle Puhin elokuva

4-6
7-9
10-12
13-15
humoristinenlämminhenkinenselkeäturvallinen

Elokuvan synopsis

Alkuperäisten Nalle Puh -tarinoiden ajattomasta tenhosta, nokkeluudesta ja hupaisuudesta ammentava elokuva tuo yhteen pohdiskelevan, joskin hieman höpsön nallekarhun sekä sen ystävät Tiikerin, Kanin, Nasun, Kengun, Ruun – ja viimeisenä muttei suinkaan vähäisimpänä Ihaan, joka on kadottanut häntänsä. “No, häntä joko on tai sitten ei ole”, Puh toteaa. “Ja sinulla… ei ole.” Lisäksi Pöllö lähettää koko joukon pelastamaan Risto Reipasta mielikuvitushirvityksen kynsistä. Ja niin siitä muodostuu todellinen tohinapäivä pikku karhulle, joka vain lähti etsimään vähän hunajaa.

Elokuva perustuu viiteen A. A. Milnen tarinaan ja se on toteutettu Disneyn perinteisenä piirrosanimaationa. (Lähde: Finnkino)

Tietoa kasvattajalle

Nalle Puh on tunnettu hahmo, jonka mietteet ja rakkaus hunajaan lienevät tuttuja useimmalle. Tunnelmaltaan lämminhenkisessä Nalle Puhin elokuvassa toiminta lähtee liikkeelle pienistä ja arkisista asioista. Puolen hehtaarin metsä on hahmoille kotoisa ympäristö, mutta Ihaan uuden hännän etsiminen ja mielikuvitushirviö-Pahkon ansan viritteleminen rohkaisevat tutkimaan tuttuja esineitä ja paikkoja mielikuvituksellisesti. Ystävykset ovat keskenään hyvin erilaisia, mutta voimavaransa yhdistämällä he pystyvät ratkomaan tilanteet parhain päin.

Rauhalliseen tahtiin kerrottua tarinaa rytmittävät laulut. Perinteinen piirrosanimaatio on helppoa ja selkeää seurattavaa. Höpsön huumorin sävyttämät seikkailuilut ja arvoitukset ovat juuri sopivan jännittäviä pienille katsojille. Nalle Puhin elokuva on oiva valinta, jos etsii turvallista ja kestoltaan kohtuullisen lyhyttä (1 h) ensielokuvaa alle kouluikäiselle lapselle. Toki elokuva tarjoaa mukavan rauhoittumishetken alakouluikäisellekin.

Keskustelun tueksi

  • Kuvaile eri hahmoja. Millaisia Nalle Puh, Tikru, Kani, Nasu, Kengu, Ruu, Ihaa ja muut ystävykset ovat? Miten heidän luonteensa eroavat toisistaan? Millaisia erilaisia tunnetiloja hahmoilla on? (Vinkki: Nalle Puh on nälkäinen, Ihaa surumielinen, Tikru innokas..)
  • Onko sinulla suosikkihahmoa? Miksi pidät hänestä? Onko joku hahmoista sinulle vähemmän mieleinen? Miksi?
  • Mitä esineitä ystävykset koettavat laittaa hännäksi Ihaalle? Miten ne toimivat?
  • Miksi Nalle Puhin on vaikea keskittyä muihin asioihin kuin hunajan etsintään?
  • Miksi Nalle Puh ja muut Puolen hehtaarin metsän asukkaat luulevat Risto Reippaan joutuneen kauhean Pahkon kynsiin? Mihin väärinkäsitykset voivat joskus johtaa? Oletko sinä ollut koskaan tilanteessa, jossa väärinymmärrys on johtanut erikoiseen tilanteeseen?
  • Onko Nalle Puh sinulle tuttu hahmo? Oletko tutustunut muihin Nalle Puh -kirjoihin, -sarjoihin tai -elokuviin? Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä niillä on tähän elokuvaan verrattuna?
Kirjoittaja: Maija / Media-avain

Myönteiset sisällöt

Kiitos kommentistasi!

Kommentit julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Kerro oma mielipiteesi elokuvasta Nalle Puhin elokuva

VIRHE

Katsojien kommentit elokuvasta Nalle Puhin elokuva

Elokuvasta ei ole vielä katsojien kommentteja


© Koulukino 2024